Voeding, sport en topsport 
 

Eat2Move

Eat2Move is ontwikkeld op initiatief van de Alliantie Voeding in de Zorg. Eat2Move koppelt kennisontwikkeling direct aan innovatietrajecten met bedrijven om producten en diensten te ontwikkelen voor de sport en zorgpraktijk.

Tot 2017 stelt Provinciale Staten van Gelderland € 2 miljoen beschikbaar om een topcentrum te ondersteunen. Daarnaast reserveert de provincie € 2 miljoen voor de periode 2018-2020. De deelnemende organisaties steken zelf ook € 4 miljoen in dit initiatief.
 
 
 

 

ESPEN 2016 Abstract Submission

Characterization of habitual dietary protein intake among dutch physically active elderly. de Regt MF, ten Haaf D, Visser M, Witteman B, Eijsvogels T, de Vries J, Hopman M

 

 
    

 

Polikliniek topsportgeneeskunde en sportgeneeskunde

In Ziekenhuis Gelderse Vallei is een polikliniek topsportgeneeskunde en sportgeneeskunde.
 
De afdeling topsportgeneeskunde is de enige afdeling in Nederland die zich fulltime richt op onderzoek, behandeling en begeleiding van uitsluitend topsporters uit binnen- en buitenland.
 
Het Radiologisch Centrum voor Topsport (RCT) van Ziekenhuis Gelderse Vallei keek vanuit Ede mee met geblesseerde sporters in Sotsji.  

IPC project voeding, sport en gezondheid

De Alliantie Voeding Gelderse Vallei coördineert samen met de stichting Food Valley, OostNV en InnoSportNL een Innovatie Prestatie Contract (IPC)-subsidieregeling: het IPC project Voeding, sport en gezondheid. Hierin werken 13 bedrijven samen om productinnovaties te realiseren rondom sport, voeding, gezondheid en zorg.

Dialyse fietsen voor Ziekenhuis Gelderse Vallei

Fietsen tijdens de dialyse heeft een gunstig effect op de conditie, de bloeddruk en bloeddoorstroming, waardoor ook minder klachten van kramp optreden.   Meer lezen>>.