• 12 oktober 2018
  • 12:30 uur
  • |
  • Locatie
  • Ziekenhuis Gelderes Vallei, Ede
  • |
  • Meer informatie

Lunchlezing: ‘Voedingsadvies op maat – nóg iets voor in de spreekkamer?!’

Alleen op uitnodiging - Voedingsadvies op maat kan mensen helpen een gezonder eetpatroon vol te houden. Het bevorderen van een gezonder eetpatroon met de Eetscore staat centraal in de lezing. De lezing vindt plaats in het kader van de Dutch Agri Food Week en wordt verzorgd door de Alliantie Voeding ism bureau medische staf van Ziekenhuis Gelderse Vallei. De lezing is toegankelijk voor specialisten, arts-assistenten, co-assisten, huisartsen en verpleeghuisartsen.

Lunchlezing: ‘Voedingsadvies op maat – nóg iets voor in de spreekkamer?!’

Wat is de Eetscore?

In 2014 is de Eetscore ontwikkeld en gevalideerd door deskundigen van Wageningen University & Research. De Eetscore beoordeelt middels een korte, online vragenlijst in welke mate iemand voldoet aan de Richtlijnen Goede Voeding. Deze informatie wordt vertaald naar voedingsadvies op maat.

Wat kunnen zorgprofessionals met de Eetscore?

In het ziekenhuis en in de zorgketen is algemeen voedingsadvies veelal onderbelicht en geen onderdeel van de behandeling of van zelfmanagement. Zorgprofessionals kunnen baat hebben bij goede effectieve instrumenten en handvatten om de voedingsinname te monitoren; en tijdig door te verwijzen indien specifiek voedingsadvies gewenst is. De Eetscore kan voedingspatronen inzichtelijk en bespreekbaar maken in de zorgpraktijk.

Sprekers

  • Anne Slotegraaf, projectleider Eetscore, Alliantie Voeding in de Zorg
  • Remy Bemelmans, Internist-vasculair geneeskundige, Ziekenhuis Gelderse Vallei