• Begin
  • 22 maart 2018
  • 12:15 uur
  • |
  • Einde
  • 22 maart 2018
  • |
  • Locatie
  • Ziekenhuis Gelderse Vallei, Ede

Seminar Goede Voeding in de Zorg - The Next Step

In de 2e kennis- en netwerkbijeenkomst, op 22 maart as, worden de nieuwste inzichten over optimale voedingszorg gedeeld. Diverse zorgorganisaties delen routes, thema’s en resultaten. Hoe versterk je je eigen rol in het veranderproces? Je wordt uitgedaagd om een andere manier te denken over voeding in de zorg. Inspireer elkaar en zet The Next Step in je eigen organisatie!

Seminar Goede Voeding in de Zorg - The Next Step

Lezingen

  • Welkom in het Voedingsziekenhuis - Drs. Mirjam van ’t Veld, voorzitter Raad van Bestuur Ziekenhuis Gelderse Vallei
  • Implementeren en optimaliseren van de maaltijdservice: 5 jaar At Your Request - Mirjam de Groot, hoofd hoteldienst, Ziekenhuis Gelderse Vallei
  • Vanuit het ziekenhuis een gezonder eetpatroon bevorderen voor gezondheidswinst – inzet van Eetscore in zorgpaden - Dr. Jeanne de Vries, assistant professor, Wageningen University & Research
  • Veranderproces ontwerpen en vernieuwing in voedingszorg doorzetten - Rob van der Loo, psycholoog & veranderexpert, Meerkat

Deelsessies

1. Van smaakonderzoek naar toepassing in de patiëntenzorg

  • Elbrich Postma, onderzoeker in Reuk-en Smaakcentrum®, Wageningen University & Research
  • Renske Karens, oncologisch centrum Ziekenhuis Gelderse Vallei.
  • Hielkje Poiesz, Medisch Centrum Leeuwarden gaat in op het thema verrassen en doelgroepgerichtheid.

2. Routes naar nieuwe voedingszorg - olv Tom van Loenhout, voorzitter Alliantie Voeding

  • Dr. Manon van den Berg,themaleider voeding/diëtist/wetenschappelijk onderzoeker,RadboudUMC over start onderzoek naar FoodforCare@home
  • Eline Vermeulen MSc, hoofd voeding en catering in Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) en voorzitter VKGE gaat in op de stappen in realisatie van een voedingsbeleid.
  • Nikkie van der Lee, diëtist, Militair Revalidatie Centrum Aardenburg, Divisie Defensie Gezondheidszorg Organisatie, Ministerie van Defensie, over het nieuwe voedingsconcept ‘geeft KRacht’

3. Worldcafé naar ideale transmurale voedingszorg - olv Arnoud Leerling, dagvoorzitter/innovator/netwerker

  • Elke Naumann, Stuurgroep Ondervoeding en lector aan de HAN en Nancy Janssen, diëtist in Ziekenhuis Gelderse Vallei spreken over de eerste inzichten van het voedingspaspoort en wensen vanuit de kliniek voor continuïteit in voedingszorg. Onder leiding van Arnoud Leerling gaan we in een worldcafé aan de slag om ideale transmurale voedingszorg in kaart te brengen. Wat kan dit leveren voor onze patiënten, hun mantelzorgers, hulpverleners, beleidsmakers in de zorg, de gemeente en verzekeraar? Denk en doe mee!

 Informatie:

  • Voor wie: Managers facilitaire diensten, diëtisten en beleidsmakers in ziekenhuizen en verpleeghuizen
  • Kosten: Zorginstellingen 85 euro. Kom je met z’n drieën (van verschillende disciplines uit dezelfde organisatie) dan betaalt slechts één persoon!Niet werkzaam bij een zorginstelling maar wel interesse? Neem contact op met info@sola-bs.nl voor de mogelijkheden.Inschrijven: klik op deze link 

Het Seminar Goede Voeding in de Zorg is een initiatief van Alliantie Voeding in de Zorg en Ziekenhuis Gelderse Vallei en wordt georganiseerd met ondersteuning van Sodexo.

Programmaraad: Mirjam de Groot - Ziekenhuis Gelderse Vallei, Nicole de Roos - Wageningen University & Research, Menrike Menkveld - Alliantie Voeding in de Zorg, Elke Nauman - Stuurgroep Ondervoeding