15 jaar Alliantie Voeding in de Zorg

Op 3 juli 2022 vieren we dat we ons al 15 jaar intensief inzetten om met voeding de gezondheid te bevorderen, in en vanuit het ziekenhuis, patiëntgericht en evidence based. We hebben met onze kernpartners Ziekenhuis Gelderse Vallei, Wageningen University & Research en Rijnstate en in samenwerking met vele partners en organisaties aantoonbare resultaten geboekt. Daar stopt het niet bij, want er is nog veel te doen. Ons uiteindelijke doel: gezondheidswinst voor de patiënt.

Food for Thought

Food for Thought is onze kennis- en netwerkbijeenkomst die voedingswetenschap en zorg samenbrengt. 13 Oktober organiseren we het 21e Food for Thought congres, met dit jaar een speciale lustrumeditie. Laat je  inspireren, denk mee over toekomstig onderzoek en kom in contact met andere voedingswetenschappers en zorgprofessionals! Meer informatie volgt.


Onderzoekssubsidie

Waar liggen de kansen voor verdere verbetering van de voedingszorg? Welke inzichten zijn daarvoor nodig? Alliantie Voeding in de Zorg stelt twee onderzoekssubsidies van elk 10.000 euro beschikbaar om de uitvoering van de beste nieuwe onderzoeksideeën te faciliteren. Meer weten of je onderzoeksvoorstel aanmelden? Mail naar Menrike Menkveld: menkveldM@zgv.nl.

Borrel

Op 3 juli bestaan we vijftien jaar! Op 4 juli vieren we dat met een interne feestelijke borrel met het thema 'Vieren en verbinden'.  Meer weten? 

Onze ambassadeurs vertellen

Wat hebben we afgelopen vijftien jaar bereikt? Waar werken we nu aan en wat staat nog op de planning? Je hoort het van vijftien ambassadeurs van Alliantie Voeding in de Zorg, die we komend jaar zullen spreken. Houd deze pagina dus goed in de gaten!


"Alliantie Voeding in de Zorg stelt me in staat voeding als onderwerp van studie en zorg meer onder de aandacht brengen"

Peter Wahab

Algemeen bestuurslid Alliantie Voeding in de Zorg en MDL-arts in Rijnstate

Lees verder

"Alliantie Voeding in de Zorg trad op als netwerkfacilitator voor een groot klinisch onderzoek waardoor er meer aandacht voor eiwitinname is bij klinische patiënten"

André Janse

Klinisch geriater Ziekenhuis Gelderse Vallei en promovendus Wageningen University & Research

Lees verder

"Het Reuk- en smaakcentrum krijgt wereldwijd aandacht en erkenning van de medische wereld"

Elbrich Postma

Coördinator bij het Reuk- en smaakcentrum in Ziekenhuis Gelderse Vallei en postdoctoraal onderzoeker bij de afdeling Humane Voeding en Gezondheid van Wageningen University & Research

Lees verder

"Alliantie Voeding in de Zorg heeft de afgelopen vijftien jaar een grote rol gespeeld in het verbinden van onderzoek en praktijk"

Koen Manusama

Promovendus Wageningen University & Research op het SoFiT-project

Lees verder

"Ik heb Alliantie Voeding in de Zorg altijd heel interessant en waardevol gevonden, het is een unieke constructie"

Renate Winkels

Assistant Professor Voeding & Ziekte bij Wageningen University & Research en algemeen bestuurslid van Alliantie Voeding in de Zorg

Lees verder
#GoedeZorgProefJe | Trots op onze kernpartner @Rijnstate in de stappen die ze zet op weg naar een gezond voedingsaa… https://t.co/ek91ibJelA
RT @Rijnstate: Smakelijk en Gezond voor jou: een zo gezond mogelijk voedingsaanbod voor zowel patiënten, bezoekers als medewerkers. Ook hie…
#studenten, #inspiratie | Studenten ‘Voeding en Gezondheid’ @WUR namen (letterlijk) een kijkje in de keuken van… https://t.co/tsFbVWvL50

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.