De inschrijving voor Food for Thought is gesloten. Wil je toch komen, neem even contact op met Margot de Regt
Goede voeding heeft een positief effect op het ziektebeloop en kan bijdragen aan een sneller herstel. De urgentie voor gezonde én duurzame voeding neemt toe. Er wordt al langer onderzoek gedaan naar de transitie van gezondere en duurzamere voeding, en deze transitie is nu ook gaande in het zorglandschap. Zo zijn veel ziekenhuizen aangesloten bij Goede Zorg Proef Je - een door het RIVM erkende interventie naar gezonde en duurzame voeding - en hebben veel ziekenhuizen de Greendeal duurzame zorg 3.0 getekend. Maar hoe kunnen de voedselkeuzes van patiënten binnen zorginstellingen gezonder en duurzamer worden? Wat betekent de voedseltransitie voor patiënten, en hoe kunnen we dit toepassen in gepersonaliseerd voedingsadvies? En ook: hoe zorgen we voor duurzame gedragsverandering naar een gezonder eetpatroon, wat zijn behoeften van professionals en patiënten en welke voedingstools en kennis kunnen we hiervoor inzetten?
Op de 22e Food for Thought gaan onze ambitieuze onderzoekers en artsen van de toekomst dieper in op bovenstaande vragen aan de hand van onderzoeksresultaten en ervaringen:
Het volledige programma vind je hier.
Er is voldoende ruimte in het programma om vragen te stellen en input te geven op nieuwe onderzoeksplannen. Ook is er tijdens de inloop, in de pauze en tijdens de borrel volop ruimte om kennis uit te wisselen en te netwerken. Aan het einde van de avond maken we bekend welke onderzoeksvoorstellen een Seed Grant ontvangen van Alliantie Voeding in de Zorg!
Voor wie?
Food for Thought is bedoeld voor onderzoekers, medische staf, diëtisten, fysiotherapeuten, verpleegkundigen en andere professionals van Ziekenhuis Gelderse Vallei, Rijnstate, UMCU Utrecht en Wageningen University & Research.
Heb je vragen over deze editie van Food for Thought? Mail dan naar Margot de Regt.