• Begin
  • 18 april 2020
  • 13:00 uur
  • |
  • Einde
  • 18 april 2020
  • 17:00 uur
  • |
  • Locatie
  • Wageningen University, Forum gebouw, Wageningen
  • |
  • Meer informatie

CANCELLED 'Taste of Recovery - smaakverandering na behandeling van kanker'

Veel oncologische patiënten worden getroffen door smaak- en geurstoornissen. In dit symposium gaan zorgprofessionals, bedrijven én patiënten samen op zoek naar oplossingen. Hoe zijn voedingsmiddelen, bereidingstechnieken en geuren in te zetten om lekkere en gezonde voeding te stimuleren bij patiënten? Welke vragen spelen er in de zorgpraktijk? Op de smaakmarkt kun je zelf ervaren hoe het is om een smaakstoornis te hebben.

CANCELLED 'Taste of Recovery - smaakverandering na behandeling van kanker'

Via lezingen en en interactieve smaakmarkt wordt het thema uitgebreid belicht. Ook is er volop ruimte om te netwerken. Naast zorgprofessionals, bedrijven en patiënten zijn ook wetenschappers, studenten en andere geïnteresseerden welkom.

Aanmelden kan via dit formulier.

SPREKERS:

Taste of Recovery - Wageningen University & Research
Introductie en lancering SMAAK magazine 

Chris Winkel (onderzoeker) - Givaudan
Introductie in het mechanisme dat betrokken is in smaak- en geurperceptie 

Irene Ijpma (promovendus) - Wageningen University & Research / Prinses Maxima Kinderziekenhuis
Hoe chemotherapie leidt tot geur- en smaakstoornissen 

Eric-Jan Wissink (chefkok) - Taste Solutions
Smaakstoornissen en gezonde voeding in de gezondheidszorg 

Roos de Pie (verpleegkunde oncologie) - Ziekenhuis Gelderse Vallei
Ervaring vanuit de zorgpraktijk 


SMAAKMARKT:

Robert Greene (ervaringsdeskundige) - HungerNdThirst Foundation
Workshop en proefsessie met betrekking tot smaakstoornissen 

Koppert Cress - Gespecialiseerd in gastronomie
Cress gastronomie en smaakoplossingen 

En veel meer…

Het congres wordt georganiseerd vanuit het Bachelor Honours programma van Wageningen University, waarin  studenten van verschillende studierichtingen samenwerken