• Begin
  • 29 oktober 2020
  • 08:30 uur
  • |
  • Einde
  • 29 oktober 2020
  • 18:30 uur
  • |
  • Locatie
  • Wageningen Campus
  • |
  • Meer informatie

Cursus Methodologie voor Voedselconsumptieonderzoek

Deze cursus van Wageningen Academy geeft inzichten en praktische kennis over het uitvoeren van voedselconsumptieonderzoek voor toepassing in klinische, epidemiologische en monitoringsstudies en voor voedingsadvisering. Cursusleider Dr. Jeanne de Vries van afd. Voeding en Gezondheid van Wageningen University & Research (WUR) is mede-ontwikkelaar van de Eetscore, een digitale tool die beoordeelt in hoeverre iemand eet volgens de Richtlijnen Goede Voeding.

Cursus Methodologie voor Voedselconsumptieonderzoek

In het programma gaan verschillende sprekers van WUR ingaan op o.a.:

De volgende onderwerpen komen aanbod:

  • Principes van methoden
  • Meetfouten
  • Keuze voor een methode
  • Vergelijken met referentiewaarden
  • Valideren
  • Innovaties op verschillende methoden en hun meetfouten.

Inchrijven kan tot 4 oktober 2020.

Voedselconsumptieonderzoek in de zorgpraktijk
Alliantie Voeding in de Zorg werkt aan het inzetten van de Eetscore in de zorgpraktijk om voedingsgewoonten van patiënten inzichtelijk en bespreekbaar maken.