• Begin
  • 14 februari 2020
  • 12:30 uur
  • |
  • Einde
  • 14 januari 2020
  • 13:30 uur
  • |
  • Locatie
  • Ziekenhuis Gelderse Vallei, Ede

Lunchlezing: 'Het belang van voeding en beweging voor een betere spierfunctie: van wetenschap naar (ziekenhuis)praktijk'

Alleen op uitnodiging - Eiwitrijke voeding en (kracht)training zijn essentieel voor een goede spierfunctie. Dit geldt voor sporters, ouderen, maar vooral ook voor kwetsbare ouderen rondom een ziekenhuisopname.

Lunchlezing: 'Het belang van voeding en beweging voor een betere spierfunctie: van wetenschap naar (ziekenhuis)praktijk'

Van onderzoek naar praktijk

Zowel bij Wageningen University & Research als bij Ziekenhuis Gelderse Vallei onderzoeken we hoe een goede voedings- en bewegingsinterventie kan bijdragen aan een betere spierfunctie en daarmee een betere prestatie of een sneller herstel. Tijdens de lezing wordt in gegaan op de theorie, de wetenschappelijke onderzoeken die zijn uitgevoerd en hoe deze resultaten naar de praktijk vertaald kunnen worden.

Bureau Medische Staf van Ziekenhuis Gelderse Vallei organiseert de lezing ism de Alliantie Voeding in de Zorg. De lezing is toegankelijk voor specialisten, arts-assistenten, co-assistenten, huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde.

Sprekers

  • Ellen Oosting, fysiotherapeut & onderzoekscoördinator orthopedie in  Ziekenhuis Gelderse Vallei;
  • Marco Mensink, onderzoeker & universitair docent, bij Wageninen University & Research.