• Begin
  • 09 juli 2020
  • 15:30 uur
  • |
  • Einde
  • 09 juli 2020
  • 16:15 uur
  • |
  • Locatie
  • Online
  • |
  • Meer informatie

MKB Café – Geur & eetgedrag en reukverlies bij Corona

In deze sessie wordt het belang van geur bij eetgedrag besproken met een expert uit de praktijk - Wim Vaessen van Essensor - en een expert uit de wetenschap - Sanne Boesveldt van Wageningen Universiteit en van het Reuk- en Smaakcentrum® in Ede. Wat kunnen MKB'ers leren en gebruiken? Welke spanningsvelden zijn er, en welke oplossingen ? Ontmoet u tijdens het event een nieuwe samenwerkingspartner om uw eetbeleving met hulp van technologie te veranderen?

MKB Café – Geur & eetgedrag en reukverlies bij Corona

Het online event is voor MKB-bedrijven en onderzoeksinstellingen die geïnteresseerd zijn en werkzaam zijn in de voedselindustrie zoals:

  • MKB'ers die te maken hebben met de eetervaring (bijvoorbeeld cateraars, restaurants, zorginstellingen, leveranciers, etc);
  • Organisaties die actief zijn in de productie;
  • Wetenschappers die bijvoorbeeld onderzoek doen naar eetgedrag, de impact meten van het COVID-19 virus op de voedselindustrie of de toevoeging van technologie bij eetbelevingen.  

Het event vindt plaats binnen het programma EFRO Food & Cognition en wordt gefinancierd door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (ERDF) & Operationeel Programma Oost (OP Oost).

Food & Cognition onderzoekt de wisselwerking tussen voeding, eetpatronen en hersenen. Met hulp van de toegekende EFRO cluster- en netwerksubsidie wil het onderzoeksprogramma de regionale samenwerking met het MKB verder uitbouwen. Het programma brengt MKB, grote voedingsproducenten en onderzoekers uit Nijmegen, Wageningen en Twente met elkaar in contact om samen consortia in Oost Nederland te kunnen vormen.