Praktijkgerichte cursus Leefstijlinterventies

Online cursus over het toepassen van leefstijlinterventies in de medische praktijk. Deze cursus voor AIOS en voor medisch specialisten bestaat uit vier bijeenkomsten in een maand. Onderwerpen als obesitas, gedragsverandering, gespreksvoering en leefstijl zijn erin verwerkt.

Praktijkgerichte cursus Leefstijlinterventies

Het integreren van leefstijl in het gesprek in de spreekkamer kan effect hebben op het verdere beloop van een ziekte en op de kwaliteit van leven. Deze cursus is een laagdrempelige manier om kennis op dit thema te verbreden en verdiepen. Regelmatig zal de cursus opnieuw te volgen zijn. De volgende serie start 5 november. Lees hier meer over de cursus.

De cursus wordt georganiseerd door de Federatie Medisch Specialisten en E-Infuse. Namens Alliantie Voeding in de Zorg is Tom van Loenhout, cardioloog, lid van de ontwikkel- en adviesgroep van deze cursus. Vanuit projecten en ervaring van Alliantie Voeding is lesmateriaal ingebracht. Bob Mulder, assistent professor strategische communicatie aan Wageningen University & Research verzorgt een onderdeel over het leefstijlgesprek.

Vanuit het Nationaal Preventie Akkoord werkt Alliantie Voeding in de Zorg het inbedden van aandacht voor overgewicht en leefstijl in de curricula van de opleidingen verpleegkunde en geneeskunde.