Elbrich heeft onderzoek gedaan naar het effect van veranderingen in reuk- en smaakvermogen op het brein bij patiënten op de afdeling KNO. Daarnaast heeft ze in samenwerking met de patiëntenvereniging Reuksmaakstoornis.nl onderzoek gedaan naar het effect van reukverlies op eetgedrag. Ook heeft zij onderzocht wat het effect van het ondergaan van chemotherapie op reuk- en smaakvermogen en eetgedrag is bij patiënten met darmkanker binnen de COLON studie. Gezamenlijk geven deze studies inzicht in het effect van reuk- en smaakstoornissen op patiënten en kunnen ze bijdragen aan het ontwikkelen van adviezen en behandelingen voor deze patiënten.
Promotor: prof.dr.ir. C. (Kees) de Graaf, Wageningen UR.
Copromotors: dr. S. (Sanne) Boesveldt, Wageningen UR; dr. W.M. (Wilbert) Boek, KNO-arts Ziekenhuis Gelderse Vallei.
Na haar promotie blijft Elbrich betrokken bij het Reuk- en smaakcentrum. Het Reuk- en smaakcentrum©, opgericht door de Alliantie Voeding in de Zorg, opende in juli 2015 haar deuren, mede door haar inzet. Inmiddels is het uitgegroeid tot een uniek expertisecentrum. Het is het enige centrum voor patiënten met reuk- en smaakstoornissen in Nederland. Ziekenhuis Gelderse Vallei en de afdeling Humane Voeding en Gezondheid van Wageningen University & Research werken hierin samen aan onderzoek en de beste zorg bij reuk- en smaakstoornissen.
De promotie is via deze pagina live te volgen of terug te kijken.
Meer lezen:
Reuk- en smaakcentrum© 5 jaar! (2 juli 2020).