• Begin
  • 10 maart 2020
  • |
  • Einde
  • 10 maart 2020
  • |
  • Locatie
  • Jaarbeurs Utrecht
  • |
  • Meer informatie

VoedingNL - Koolhydraten en insulinegevoeligheid

Een verminderde insulinegevoeligheid lijkt oxidatieve stress en inflammatoire processen te induceren. Hart en vaten, lever en spierweefsel zijn het gevoeligst voor deze effecten. Verbetert een voeding met weinig koolhydraten de insulinegevoeligheid en daarmee de gezondheid? De meningen zijn verdeeld. Congres VoedingNL 2020 combineert verfrissende wetenschappelijke inzichten met praktische adviezen tot levendige discussies.

VoedingNL - Koolhydraten en insulinegevoeligheid

Ga voor het programma & aanmelden naar de website Congres VoedingNL 2020.


Young Professional Award & PosterPitch


De Young Professional Award (indienen uiterlijk 1 febuari 2020)  en de PosterPitch (indienen uiterlijk 1 maart 2020) bieden een podium om andere voedingsprofessionals te informeren en inspireren. De Young Professional Award zet jong, prikkelend talent in het zonnetje.


VoedingNL 2020

Congres Voeding NL 2020 is voor iedereen die professioneel betrokken is bij voeding, ziekte en gezondheid, zoals voedingswetenschappers, diëtisten, artsen, beleidsmakers en marketeers. Het congres is een initiatief van Alliantie Voeding in de Zorg, Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD), Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN), Nederlandse Academie voor Voedingswetenschappen (NAV) en de NVVL, network for food experts. De organisatie is in handen van PitActief. Namens de Alliantie Voeding zitten in de programma commissie:

    -Prof.dr. Ellen Kampman, hoogleraar Voeding en chronische ziekten, Wageningen University & Research
    -Prof.dr. Renger Witkamp, hoogleraar Voeding en farmacologie, Wageningen University & Research
    -Prof.dr. Ben Witteman, MDL-arts, hoogleraar Voeding en darmgezondheid in transmurale zorg, Ziekenhuis Gelderse Vallei
    -Yvette Beulen MSc, promovendus gezondheid en maatschappij, Wageningen University & Research