Michiel Balvers

Als Biomedisch Wetenschapper vind ik de relatie tussen voeding en gezondheid erg interessant. Hoe kun je voeding inzetten om herstel tijdens ziekte te bevorderen? En hoe werkt dit dan in het lichaam? Tijdens mijn promotie-onderzoek heb ik samen met collega’s de stofwisseling van n-3 vetzuren bestudeerd, en zo ben ik in aanraking gekomen met geavanceerde analysemethoden in voedingsonderzoek. Sinds 2013 werk ik als onderzoeker en projectleider aan NutriProfiel.

"In deze samenwerking tussen Ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen University & Research krijgen patiënten een voedingsadvies gebaseerd op laboratoriumdiagnostiek en de Eetscore voedingsvragenlijst."

Zo hebben patiënten en artsen meerwaarde van de Alliantie Voeding in de Zorg. Daarnaast doen we ook zelf wetenschappelijk onderzoek naar de relatie tussen voeding en micronutriëntstatus in het bloed. Omdat ik bij zowel ZGV als WUR werk, kan ik goed de vertaalslag maken tussen wetenschap en praktijk.

Michiel  Balvers

Projectleider NutriProfiel / hoofd LCMS lab Ziekenhuis Gelderse Vallei / Onderzoeker WUR

RT @Eat2Move: En ook het 2e project is gestart, onderzoek naar #botgezondheid bij profwielrenners met @HAN_SenB @Papendal en @nocnsf Lees h…
Donderdag 9 jul as - MKB café: het belang van geur bij eetgedrag: https://t.co/6gXquumBiH. Met Wim Vaessen van… https://t.co/wdfGz6Gp8Y
RT @sportnsh: Nu ook te lezen in het AD "Onderzoek naar effect voeding op peesblessures" https://t.co/CS8Xwzljtt

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.