De Eetscore geeft zorgprofessionals inzicht in de voedingsgewoonten van patiënten en biedt hen een handvat om het onderwerp bespreekbaar te maken. Het instrument geeft voedingsadvies op maat en motiveert patiënten om gezonder te gaan eten. Deze innovatieve zelfmanagementtool is geschikt voor diverse patiëntgroepen, zowel in de zorgpraktijk als in voedingsonderzoek. Alliantie Voeding in de Zorg zet zich in voor een brede inzet van Eetscore in de zorgpraktijk.
Type
Vakmedia
Bron
Regiodeal Foodvalley
Korte toelichting
Ziekenhuis Gelderse Vallei is veel meer dan een plek waar mensen met een aandoening naartoe gaan. De organisatie is ook zeer actief op het gebied van preventie en duurzaamheid. Wetenschappelijke kennis over voeding, bewegen en slaap vindt hier een praktische toepassing in het dagelijks leven. Het ziekenhuis heeft een verantwoordelijkheid als een van de grootste werkgevers in de regio en zoekt allerlei samenwerkingsverbanden in de regio, vertelt bestuursvoorzitter Marjolein de Jong.
Verschijningsdatum
December 2022
Type
Film
Korte toelichting
Het voedingspatroon van patiënten inzichtelijk maken en bespreken tijdens het spreekuur: (hoe) werkt dat?
Internist-vasculair geneeskundige Remy Bemelmans vertelt over zijn ervaring met de Eetscore, een online tool die is ontwikkeld en gevalideerd in samenwerking met Wageningen University & Research binnen de Alliantie Voeding in de Zorg.
Verschijningsdatum
Oktober 2022
Type
Wetenschappelijke publicatie
Bron
Front. Cardiovasc. Med., 12 August 2022 (https://doi.org/10.3389/fcvm.2022.936772)
Auteur(s)
Evers I, Cruijsen E, Kornaat I, Winkels RM, Busstra MC en Geleijnse JM
Verschijningsdatum
Augustus 2022
Eetscore Team
Anne Slotegraaf (WUR/ZGV/AVZ), Jeanne de Vries (WUR), Prof. Edith Feskens (WUR), Remy Bemelmans (ZGV), Prof. Ben Witteman (WUR/ZGV), Anne v/d Wiel (WUR), Menrike Menkveld (AVZ), Inez Jans (ZGV), Henrike Heerink (ZGV).
projectnummer: 516012509