Carlijn Lamers

Tijdens mijn promotieonderzoek kijk ik naar de effecten van voeding en bewegen bij mensen met een chronische darmontsteking, ook wel inflammatory bowel disease (IBD) genoemd. We verzamelen gegevens bij patiënten met de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa uit Ziekenhuis Gelderse Vallei. Daarbij werken we met een vragenlijstonderzoek, een observationele studie tijdens de Nijmeegse Vierdaagse en een leefstijlinterventie. Zo hoop ik meer bewijs te vinden over de effecten van voeding en bewegen op het ziekteverloop, zodat we daarmee patiënten beter kunnen adviseren.

"Sinds het begin van mijn promotieonderzoek ben ik zelf veel bewuster bezig met voeding en probeer ik nieuwe recepten uit." 

Mijn onderzoek past binnen de onderzoekslijn darmaandoeningen van Alliantie Voeding in de Zorg en sinds april 2020 wordt mijn promotieonderzoek voor een groot deel gefinancierd door de Alliantie. Mijn promotoren zijn prof.dr. Ben Witteman (Ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen University & Research) en dr.ir. Nicole de Roos (WUR).

Carlijn Lamers

Promovendus Wageningen University & Research en arts-assistent MDL in Ziekenhuis Gelderse Vallei

[3/3] #onderzoek, #lustrum | Afgelopen 15 jaar hebben we veel bereikt op gebied van persoonsgericht, wetenschappeli… https://t.co/oLd17ERz03
[2/3] #onderzoek, #lustrum | De tweede winnaar van onze onderzoeksubsidie van 10.000 euro: 🔆 Dieuwertje Kok met ha… https://t.co/jA932i0NcP

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.