Mijn promotieonderzoek richt zich op voeding en veroudering. In het ProBUS-project onderzoek ik samen met collega-promovendus Inge Groenendijk het effect van het eten van meer eiwit door 65+’ers die hun heup hebben gebroken. We kijken daarvoor bijvoorbeeld naar het effect op spiermassa en op lichamelijk functioneren drie maanden na de heupbreuk. Het onderzoek zal plaatsvinden op meerdere locaties, waaronder Ziekenhuis Gelderse Vallei.
"Mijn doel is dat zoveel mogelijk mensen gezond oud kunnen worden, met zo min mogelijk last van ouderdomsziektes."
In het VOILA-project onderzoeken we verschillen in veroudering. Daarvoor laten we verschillende (groepen) oudere mensen allemaal dezelfde voedings- en bewegingsinterventie volgen. Vervolgens kijken we wat de effecten zijn op spierfunctie, microbiota in de darmen, metabolisme en biologische markers van veroudering. Hoe komt het dat de uitkomsten verschillen per groep en zelfs per persoon?
Mijn promotoren zijn prof. dr. Lisette de Groot en prof. dr. Renger Witkamp (beiden WUR). Binnen de Alliantie Voeding in de Zorg valt het onderzoek binnen de onderzoekslijn ‘Geriatrie & ouderen’, maar er is ook overlap met andere domeinen.
Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.