Charlotte Kramer

Mijn promotieonderzoek richt zich op voeding en veroudering. In het ProBUS-project onderzoek ik samen met collega-promovendus Inge Groenendijk, het effect van het eten van meer eiwit door 65+’ers die hun heup hebben gebroken. We kijken daarvoor bijvoorbeeld naar het effect op spiermassa en op lichamelijk functioneren 3 maanden na de heupbreuk. Het onderzoek zal plaatsvinden op meerdere locaties, waaronder ook Ziekenhuis Gelderse Vallei.

"Mijn doel is dat zoveel mogelijk mensen gezond oud kunnen worden, met zo min mogelijk last van ouderdomsziektes."

In het VOILA-project onderzoeken we verschillen in veroudering. Daarvoor gaan we verschillende (groepen) oudere mensen allemaal dezelfde voedings- en bewegingsinterventie laten volgen. Vervolgens kijken we wat de effecten zijn op spierfunctie, microbiota in de darmen, metabolisme en biologische markers van veroudering. Hoe het komt dat de uitkomsten verschillen per groep en zelfs per persoon?  

Mijn promotoren zijn prof.dr. Lisette de Groot en prof.dr. Renger Witkamp (beiden WUR). Binnen de Alliantie Voeding in de Zorg valt het onderzoek binnen de onderzoekslijn ‘Geriatrie & ouderen’, maar er is ook overlap met andere domeinen.

Charlotte Kramer

Promovendus Wageningen University & Research

2e Landelijke symposium #Voeding en #Revalidatie. Ben jij er bij? https://t.co/hZ01d8dmXS
RT @ZorgProefJe: "Ook in de revalidatiezorg is voeding belangrijk" 🍏 Lees hier het artikel gepubliceerd in het Nederlands Tijdschrift voor…
RT @WUR: #Geur | Zelfs bij mensen die door een aangeboren afwijking nooit iets hebben kunnen ruiken, komt het geursignaal door in de hersen…

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.

c