Charlotte Kramer

Mijn promotieonderzoek richt zich op voeding en veroudering. In het ProBUS-project onderzoek ik samen met collega-promovendus Inge Groenendijk het effect van het eten van meer eiwit door 65+’ers die hun heup hebben gebroken. We kijken daarvoor bijvoorbeeld naar het effect op spiermassa en op lichamelijk functioneren drie maanden na de heupbreuk. Het onderzoek zal plaatsvinden op meerdere locaties, waaronder Ziekenhuis Gelderse Vallei.

"Mijn doel is dat zoveel mogelijk mensen gezond oud kunnen worden, met zo min mogelijk last van ouderdomsziektes."

In het VOILA-project onderzoeken we verschillen in veroudering. Daarvoor laten we verschillende (groepen) oudere mensen allemaal dezelfde voedings- en bewegingsinterventie volgen. Vervolgens kijken we wat de effecten zijn op spierfunctie, microbiota in de darmen, metabolisme en biologische markers van veroudering. Hoe komt het dat de uitkomsten verschillen per groep en zelfs per persoon?  

Mijn promotoren zijn prof. dr. Lisette de Groot en prof. dr. Renger Witkamp (beiden WUR). Binnen de Alliantie Voeding in de Zorg valt het onderzoek binnen de onderzoekslijn ‘Geriatrie & ouderen’, maar er is ook overlap met andere domeinen.

Charlotte Kramer

Promovendus Wageningen University & Research

#Diëtist #GoedeZorgProefJe | De facilitair diëtist kan meehelpen het voedingsaanbod in zorginstellingen gezonder te… https://t.co/WQaia2AAXy
@Rijnstate Wil je ook zoals @Rijnstate aan de slag met gezonde voeding in je zorginstelling? Kijk op https://t.co/YJr0SbJJdK. @ZorgProefJe
[2\2] #reuk, #smaak, #corona | Het Reuk en Smaakcentrum®, @GelderseVallei, @WUR en @UMCUtrecht werken samen in een… https://t.co/1OWuClh6bd

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.