Na mijn studie Neurobiologie aan de Rijksuniversiteit Groningen ben ik voor Alliantie Voeding gaan werken om het Reuk- en smaakcentrum op te zetten, dat in 2015 werd geopend. Dit centrum combineert onderzoek naar reuk- en smaakstoornissen met medische zorg voor patiënten die lijden aan een reuk- en/ of smaakstoornis. De patiënt heeft voordeel van de wetenschappelijke kennis die vertaald wordt naar de dagelijkse praktijk. Ook leren de wetenschappers van de ervaringen uit de dagelijkse praktijk. Deze wisselwerking maakt Alliantie Voeding zo belangrijk voor innovatie in de zorg!
"Het Reuk- en smaakcentrum richt zich op verschillende patiëntengroepen die lijden aan reuk- en smaakverlies, zoals ouderen, oncologische patiënten en patiënten met KNO-gerelateerde klachten."
Het Reuk- en smaakcentrum is een samenwerking tussen de leerstoelgroep Sensoriek en Eetgedrag van de afdeling Humane Voeding van Wageningen Universiteit en de afdelingen KNO en Radiologie van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Binnen deze multidisciplinaire samenwerking werken alle betrokkenen aan meer kennis over en betere zorg bij reuk- en smaakstoornissen. Mijn onderzoek focust zich op dit moment op het toepassen van nieuwe methodes in de diagnostiek van reuk- en smaakstoornissen.
Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.