In mijn promotieonderzoek werk ik aan een gezonde en duurzame voedselomgeving in ziekenhuizen en zorginstellingen. Mijn project is onderdeel van de Regiodeal Foodvalley. Hierin werken Wageningen University & Research, Universiteit Utrecht, Alliantie Voeding in de Zorg en vele andere partijen uit de regio intensief samen om de transitie naar een gezondere en duurzamere voedselconsumptie te versnellen en onderzoeken. Binnen ons werkpakket wordt de eetomgeving in verschillende omgevingen onderzocht: in de wijk (door Tamika Wopereis en Reinoud Moojen), het MKB (door Lisanne Geboers), de horeca (door Iris Claessens) en de zorg (door Joline Wierda).
“In ziekenhuizen en zorginstellingen draait het om gezondheid. Juist hier is een gezond voedingsaanbod belangrijk.”
Mijn bachelor en master Nutrition and Health heb ik in Wageningen behaald. Met veel plezier werk ik nu aan aan de leerstoelgroep Consumptie en Gezonde Leefstijl van Wageningen University & Research. Mijn promotoren zijn prof. dr. Emely de Vet en dr. Maartje Poelman vanuit Wageningen University & Research en dr. Marleen Gillebaart vanuit Universiteit Utrecht.
Onze digitale nieuwsbrief verschijnt regelmatig