Joline Wierda

In mijn promotieonderzoek werk ik aan een gezonde en duurzame voedselomgeving in ziekenhuizen en zorginstellingen. Mijn project is onderdeel van de Regiodeal Foodvalley. Hierin werken Wageningen University & Research, Universiteit Utrecht, Alliantie Voeding in de Zorg en vele andere partijen uit de regio intensief samen om de transitie naar een gezondere en duurzamere voedselconsumptie te versnellen en onderzoeken. Binnen ons werkpakket wordt de eetomgeving in verschillende omgevingen onderzocht: in de wijk (door Tamika Wopereis en Reinoud Moojen), het MKB (door Lisanne Geboers), de horeca (door Iris Claessens) en de zorg (door Joline Wierda).

“In ziekenhuizen en zorginstellingen draait het om gezondheid. Juist hier is een gezond voedingsaanbod belangrijk.”

Mijn bachelor en master Nutrition and Health heb ik in Wageningen behaald. Met veel plezier werk ik nu aan aan de leerstoelgroep Consumptie en Gezonde Leefstijl van Wageningen University & Research. Mijn promotoren zijn prof. dr. Emely de Vet en dr. Maartje Poelman vanuit Wageningen University & Research en dr. Marleen Gillebaart vanuit Universiteit Utrecht.

Joline Wierda

Promovendus Wageningen University & Research, Regiodeal Foodvalley

RT @GelderseVallei: Sportradioloog Bas Maresch roept op: ‘Naast het clusteren van (top)sport is samenwerking noodzakelijk om de kwaliteit e…
#Webinar │Dr van Loenhout presenting at the webinar with @StichtingDUJAT, @Oostnlnl and @nfiaholland last Wednesday… https://t.co/wA27Px9AHB
RT @WUR: #Voeding | Nederland wordt steeds 'zwaarder'. Waarom eten we als mens eigenlijk te veel voedsel? @Rengerwitkamp van #WUR was te ga…

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.