Kouw Imre

"Mijn onderzoek richt zich op het effect van voeding en het verminderen van metabole complicaties bij IC-patiënten. Daarbij zoom ik in op glucoseregulatie, gastro-intestinale gezondheid en spiereiwitmetabolisme. Daarmee beogen we spiermassaverlies tijdens IC-verblijf te beperken en spiermassa en kracht tijdens herstel te ondersteunen.

Door de fysiologische effecten van voeding bij klinische patiënten te bestuderen, hoop ik meer inzicht te krijgen in het metabole effect van voedingsstrategieën. Daarmee hoop ik complicaties tijdens ziekte en herstel te verminderen.

Ik hoop een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan het vertalen van fundamentele onderzoeksvragen naar de toepassing voor patiënten in de praktijk. De verschillende onderzoeken die Alliantie Voeding in de Zorg uitvoert bieden veel mogelijkheden voor multidisciplinaire samenwerking en implementatie van mijn onderzoek.

Mijn onderzoek vindt plaats aan Wageningen University & Research binnen de leerstoelgroep Nutritional Biology. Ook ben ik betrokken bij verschillende onderzoeken op de IC binnen de leerstoelgroep Voeding en Metabole Stress van Arthur van Zanten.”

Kouw Imre

Postdoctoraal onderzoeker Wageningen University & Research

#darmkankermaand | Gezonde voeding kan in 50% van de gevallen darmkanker voorkomen. Daarom zijn we erg blij dat… https://t.co/b7AM8yTwuH
Wil je meer weten over ons onderzoek naar voeding bij ouderen en de toepassing ervan? 👉https://t.co/ObLVrGxVjy
#kennisdelen, #ouderen | De juiste voeding kan het verschil maken voor ouderen, die vaak chronische ziekten hebben.… https://t.co/bh6dxbvULs

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.