Kristel Polhuis

Tijdens mijn promotieonderzoek ga ik een interventie ontwikkelen die mensen met diabetes type 2 ondersteunt bij gezond eten. De interventie wordt gebaseerd op onderzoek met zorgverleners en patiënten. Ik ga de interventie ook implementeren en evalueren.

Van jongs af aan heb ik interesse in voeding en gezondheid. Als kind had ik een ernstige voedselallergie, daardoor ging ik al vroeg etiketten lezen. Bovendien komt in mijn familie veel diabetes type 2 voor en ik weet hoeveel winst te behalen is met voeding.  

“Nu combineer ik mijn voorliefde voor gezond en lekker eten met wetenschappelijk onderzoek waarin ik nauw samenwerk met patiënten en zorgverleners.” 

Mijn onderzoek past in de onderzoekslijn hart- en vaatziekten van de Alliantie Voeding in de Zorg. Ik ga samenwerken met Ziekenhuis Gelderse Vallei. Mijn promotoren zijn prof.dr. Maria Koelen en prof.dr. Marianne Geleijnse van Wageningen University & Research, mijn co-promotoren zijn dr.ir. Lenneke Vaandrager van WUR en dr. Sabita Soedamah-Muthu van Tilburg Universiteit.

Kristel Polhuis

Promovendus, Wageningen University & Research

#darmkankermaand | Gezonde voeding kan in 50% van de gevallen darmkanker voorkomen. Daarom zijn we erg blij dat… https://t.co/b7AM8yTwuH
Wil je meer weten over ons onderzoek naar voeding bij ouderen en de toepassing ervan? 👉https://t.co/ObLVrGxVjy
#kennisdelen, #ouderen | De juiste voeding kan het verschil maken voor ouderen, die vaak chronische ziekten hebben.… https://t.co/bh6dxbvULs

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.