Rianne Slingerland-Boot

In mijn promotietraject ‘Safety and Optimization of Nutrition Therapy during Critical Illness and Convalescence’, kijk ik naar de rol van voeding tijdens metabole stress en in de herstelfase erna. Een belangrijke vraag is hoe de voedingsinname verbeterd kan worden zowel op de IC als na IC-ontslag. In een prospectieve studie op alle afdelingen in Ziekenhuis Gelderse Vallei onderzoeken we voedingsinname van patiënten na een IC-opname. We leggen de voedingsinname nauwkeurig vast door foto’s te maken van maaltijdrestanten. Ook vergelijken we dit met de vooraf – door de diëtisten – vastgestelde doelen.

“Preliminaire analyses laten een sterke daling in de eiwitinname zien na het verwijderen van de voedingssonde. Hierdoor is het in de fase daarna moeilijker de doelen voor eiwitiname te halen.

Mijn onderzoek is onderdeel van de onderzoekslijn voeding en metabole stress van Alliantie Voeding in de Zorg. Mijn (co)promotoren zijn:

  • Arthur van Zanten, internist-intensivist in Ziekenhuis Gelderse Vallei en buitengewoon hoogleraar Voeding en metabole stress aan de leerstoelgroep Nutritional Biology van Wageningen University & Research (promotor)
  • Marco Mensink, assistant professor WUR, Division of Human Nutrition and Health (copromotor)
Rianne Slingerland-Boot

Promovendus Wageningen University & Research, arts-assistent

2e Landelijke symposium #Voeding en #Revalidatie. Ben jij er bij? https://t.co/hZ01d8dmXS
RT @ZorgProefJe: "Ook in de revalidatiezorg is voeding belangrijk" 🍏 Lees hier het artikel gepubliceerd in het Nederlands Tijdschrift voor…
RT @WUR: #Geur | Zelfs bij mensen die door een aangeboren afwijking nooit iets hebben kunnen ruiken, komt het geursignaal door in de hersen…

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.

c