Yente Boelens

Al bijna mijn hele leven heb ik een grote interesse in voeding. Het was dan ook geen verrassende keuze dat ik Voeding & Gezondheid ging studeren aan Wageningen University & Research (WUR). Ik wilde altijd al graag mijn kennis toepassen in het ziekenhuis, dus besloot ik zowel mijn masterthesis als mijn masterstage op de intensive care van Ziekenhuis Gelderse Vallei te doen.

“Ik wil met voeding zorgen voor een beter herstel van patiënten”

Mijn onderzoek, dat onderdeel is van de onderzoekslijn Metabole stress van Alliantie Voeding in de Zorg, voer ik uit in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Mijn promotor is Arthur van Zanten, internist-intensivist in Ziekenhuis Gelderse Vallei en buitengewoon hoogleraar Voeding en metabole stress aan de leerstoelgroep Nutritional Biology van WUR. Mijn copromotor dr. Marco Mensink, assistant professor Human Nutrition van WUR. 

Yente Boelens

Promovendus Wageningen University & Research

[3/3] #onderzoek, #lustrum | Afgelopen 15 jaar hebben we veel bereikt op gebied van persoonsgericht, wetenschappeli… https://t.co/oLd17ERz03
[2/3] #onderzoek, #lustrum | De tweede winnaar van onze onderzoeksubsidie van 10.000 euro: 🔆 Dieuwertje Kok met ha… https://t.co/jA932i0NcP

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.