Media & Publicaties

Wil je weten wat wij allemaal doen? Vind hier je informatie van diverse projecten van de Alliantie Voeding in de Zorg. Zowel wetenschappelijke publicaties als toegankelijk filmmateriaal is hier te vinden. Ook zijn onder vakmedia diverse artikelen, interviews en blogs opgenomen.


Filteren


Type


Kennisgebied

160 resultaten gevonden

Type

Wetenschappelijke publicatie

Bron

Behavioural Brain Research Volume 353, 1 November 2018, Pages 194-202

Auteur(s)

Zoon HFA, de Bruijn SEM, Smeets PAM, de Graaf C, Janssen IMC, Schijns W, Aarts EO, Jager G en Boesveldt S

Verschijningsdatum

November 2018

Type

Overige

Bron

Verschijningsdatum

September 2018

Type

Wetenschappelijke publicatie

Bron

Clinical Nutrition, 2018

Auteur(s)

Opstelten JL, de Vries JHM, Wools A, Peter D.Siersemaa PD, Oldenburg B en Witteman BMJ

Verschijningsdatum

Juli 2018

Type

Wetenschappelijke publicatie

Bron

BMC Public Health, 2018

Auteur(s)

van Dongen EJI, Haveman-Nies A, Wezenbeek NLW, Dorhout BG, Doets EL and de Groot CPMG

Verschijningsdatum

Juli 2018

Type

Bron

Alliantie Voeding in de Zorg

Verschijningsdatum

Juli 2018

Type

Wetenschappelijke publicatie

Bron

Nutrients 2018, 10(8), 962

Auteur(s)

Looman M, van den Berg C, Geelen A, Samlal RAK, Heijligenberg R, Klein Gunnewiek JMT, Balvers MGJ, Leendertz-Eggen CL, Wijnberger LDE, Feskens EJM en Brouwer-Brolsma EM

Verschijningsdatum

Juli 2018

Type

Film

Bron

Ziekenhuis Gelderse Vallei & Alliantie Voeding

Verschijningsdatum

Juni 2018

Type

Wetenschappelijke publicatie

Bron

Clinical Nutrition; Volume 37, Issue 3, June 2018, Pages 808-814

Auteur(s)

Vaes AMM, Tieland M, Regt de MF, Witwer J, Loon van LJC en Groot CPGM

Verschijningsdatum

Juni 2018

Type

Wetenschappelijke publicatie

Bron

The Gerontologist, gny059, jun 2018

Auteur(s)

van Doorn-van Atten MN, Haveman-Nies A, Heery D, de Vries JHM en CPGM de Groot

Verschijningsdatum

Juni 2018

Type

Vakmedia

Bron

Nederlands Tijdschrift voor Voeding & Diëtetiek; 2018 nr 3

Auteur(s)

Schuurman C.

Verschijningsdatum

Juni 2018

Type

Wetenschappelijke publicatie

Bron

Clinical Nutrition; 37 (2018) 1186-1192

Auteur(s)

Beelen J, Vasse E, Janssen N, Janse A, de Roos NM, de Groot CPGM

Verschijningsdatum

Juni 2018

Type

Wetenschappelijke publicatie

Bron

Translational Sports Medicine, Volume1, Issue3, May 2018, P110-119

Auteur(s)

Terink R, Bongers CCWG, Witkamp RF, Mensink M, Eijsvogels TM, Klein Gunnewiek JMT and Hopman MTE

Verschijningsdatum

Mei 2018

Type

Vakmedia

Korte toelichting

Het Reuk- en Smaakcentrum is nu ruim 2,5 jaar geopend. In die tijd hebben we de artsen en de wetenschappers die daar werkzaam zijn regelmatig gesproken voor onze nieuwsbrief. Maar hoe zit het eigenlijk met onze leden? Er zijn er al heel wat die zich hebben gemeld voor uitgebreid onderzoek in Ede. Hoe beleefden zijn de reuk- en smaaktestjes, de MRI-scan en tot slot de uitslag?

Verschijningsdatum

Mei 2018

Type

Vakmedia

Bron

BNR Nieuwsradio, mei 2018

Auteur(s)

Jolijn Mes

Verschijningsdatum

Mei 2018

Type

Overige

Bron

Alliantie Voeding

Korte toelichting

Research, care and innovation at top level. Nutrition, exercise and sports are key elements to make hospital care more effective and contribute to faster recovery and improved quality of life.

Verschijningsdatum

Mei 2018

Type

Overige

Bron

Alliantie Voeding

Korte toelichting

Science for impact: applying insights on nutrition in healthcare. Eg on cancer and cardiovascular disease.

Verschijningsdatum

Mei 2018

Type

Overige

Bron

Alliantie Voeding

Korte toelichting

Science for impact: applying insights on nutrition in healthcare. Gelderse Vallei Hospital cares for the best, healty and personalised nutrition.

Verschijningsdatum

Mei 2018

Type

Wetenschappelijke publicatie

Bron

Wageningen University & Research

Auteur(s)

Moniek Looman

Verschijningsdatum

Mei 2018

Type

Vakmedia

Bron

De Volkskrant; 7 mei 2018

Auteur(s)

Ellen de Visser

Korte toelichting

Bij mensen die niet of nauwelijks kunnen ruiken, reageren de hersenen toch op geuren. Ook bij hen bereiken reuksignalen het brein, via zenuwbanen vanuit de neus. Dat biedt wellicht kansen voor de behandeling van de aandoening. In Nederland kampen naar schatting driehonderdduizend mensen met een beperkt of afwezig reukvermogen.

Verschijningsdatum

Mei 2018

Type

Overige

Bron

Alliantie Voeding

Korte toelichting

Expertise Centre of the Netherlands in smell and taste dysfunctions.

Verschijningsdatum

Mei 2018

RT @vriendenfonds: Gezond én lekker koken? Bestel dan ons #kookboek 'DOELbewust Koken' voor de lekkerste gezonde gerechten en steun onderzo…
Lees hier meer over het Cater with Care project: https://t.co/6OPXVq1id1 Innovatieve aanpak voor ondervoeding.… https://t.co/VNi2yt05W8
RT @EllenvDongen: Last week I presented the #ProMuscle in Practice research progress to our collaboration partners (municipality, care, an…

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.