Media & Publicaties

Wil je weten wat wij allemaal doen? Vind hier je informatie van diverse projecten van de Alliantie Voeding in de Zorg. Zowel wetenschappelijke publicaties als toegankelijk filmmateriaal is hier te vinden. Ook zijn onder vakmedia diverse artikelen, interviews en blogs opgenomen.


Filteren


Type


Kennisgebied

145 resultaten gevonden

Type

Wetenschappelijke publicatie

Bron

Clinical Nutrition; 37 (2018) 1186-1192

Auteur(s)

Beelen J, Vasse E, Janssen N, Janse A, de Roos NM, de Groot CPGM

Verschijningsdatum

Augustus 2018

Type

Wetenschappelijke publicatie

Bron

Translational Sports Medicine, early online

Auteur(s)

Terink R, Bongers CCWG, Witkamp RF, Mensink M, Eijsvogels TM, Klein Gunnewiek JMT and Hopman MTE

Verschijningsdatum

Juni 2018

Type

Wetenschappelijke publicatie

Bron

Clinical Nutrition; Volume 37, Issue 3, June 2018, Pages 808-814

Auteur(s)

Vaes AMM, Tieland M, Regt de MF, Witwer J, Loon van LJC en Groot CPGM

Verschijningsdatum

Juni 2018

Type

Vakmedia

Korte toelichting

Het Reuk- en Smaakcentrum is nu ruim 2,5 jaar geopend. In die tijd hebben we de artsen en de wetenschappers die daar werkzaam zijn regelmatig gesproken voor onze nieuwsbrief. Maar hoe zit het eigenlijk met onze leden? Er zijn er al heel wat die zich hebben gemeld voor uitgebreid onderzoek in Ede. Hoe beleefden zijn de reuk- en smaaktestjes, de MRI-scan en tot slot de uitslag?

Verschijningsdatum

Mei 2018

Type

Vakmedia

Bron

BNR Nieuwsradio, mei 2018

Auteur(s)

Jolijn Mes

Verschijningsdatum

Mei 2018

Type

Overige

Bron

Alliantie Voeding

Korte toelichting

Research, care and innovation at top level. Nutrition, exercise and sports are key elements to make hospital care more effective and contribute to faster recovery and improved quality of life.

Verschijningsdatum

Mei 2018

Type

Overige

Bron

Alliantie Voeding

Korte toelichting

Science for impact: applying insights on nutrition in healthcare. Eg on cancer and cardiovascular disease.

Verschijningsdatum

Mei 2018

Type

Overige

Bron

Alliantie Voeding

Korte toelichting

Science for impact: applying insights on nutrition in healthcare. Gelderse Vallei Hospital cares for the best, healty and personalised nutrition.

Verschijningsdatum

Mei 2018

Type

Wetenschappelijke publicatie

Bron

Wageningen University & Research

Auteur(s)

Moniek Looman

Verschijningsdatum

Mei 2018

Type

Vakmedia

Bron

De Volkskrant; 7 mei 2018

Auteur(s)

Ellen de Visser

Korte toelichting

Bij mensen die niet of nauwelijks kunnen ruiken, reageren de hersenen toch op geuren. Ook bij hen bereiken reuksignalen het brein, via zenuwbanen vanuit de neus. Dat biedt wellicht kansen voor de behandeling van de aandoening. In Nederland kampen naar schatting driehonderdduizend mensen met een beperkt of afwezig reukvermogen.

Verschijningsdatum

Mei 2018

Type

Overige

Bron

Alliantie Voeding

Korte toelichting

Expertise Centre of the Netherlands in smell and taste dysfunctions.

Verschijningsdatum

Mei 2018

Type

Film

Bron

Alliantie Voeding

Korte toelichting

Meer dan 100 professionals van zorgorganisaties uit heel Nederland, inspireerden elkaar over voedingszorg. Ze werden uitgedaagd om ‘The Next Step’ in de eigen organisatie te zetten én om mee te doen in het voedingszorgnetwerk.’

Verschijningsdatum

April 2018

Type

Wetenschappelijke publicatie

Bron

European Journal of Clinical Nutrition; 2018

Auteur(s)

Van der Avoort CMT, van Loon LJC, Hopman MTE en Verdijk LB

Verschijningsdatum

Maart 2018

Type

Wetenschappelijke publicatie

Bron

European Journal of Clinical Nutrition (2018) 72:917–919

Auteur(s)

Emmelyne Vasse, Janne Beelen, Nicole M. de Roos, Nancy Janssen, Lisette CPGM. de Groot

Verschijningsdatum

Maart 2018

Type

Wetenschappelijke publicatie

Bron

Human Brain Mapping

Auteur(s)

Reichert JL, Postma EM, Smeets PAM, Boek WM, de Graaf K, Schöpf V en Boesveldt S

Verschijningsdatum

Maart 2018

Type

Wetenschappelijke publicatie

Bron

Breast Cancer Research and Treatment; (2018) 170:27–34

Auteur(s)

de Vries YC, Boesveldt S, Kelfkens CS, Posthuma EE, van den Berg MMGA, de Kruif JThCM, Haringhuizen A, Sommeijer DW, Buist N, Grosfeld S, de Graaf S, van Laarhoven HWM, Kampman E and RM Winkels

Verschijningsdatum

Februari 2018

Type

Wetenschappelijke publicatie

Bron

Obes Rev; 2018 Jun;19(6):798-809.

Auteur(s)

van der Heijden LB, Feskens EJM, Janse AJ

Verschijningsdatum

Januari 2018

Titel

Reuk en smaak

Type

Vakmedia

Bron

Nederlands Tijdschrift voor Keel-Neus-Oorheelkunde; 2018, 24e jaargang, nr. 1

Auteur(s)

Boek W.

Verschijningsdatum

Januari 2018

Type

Wetenschappelijke publicatie

Bron

Clinical Nutrition, Volume 25, June 2018, Pages 78-86

Auteur(s)

Wesselink E, Koekkoek KWAC, Looijen M, van Blokland DA, Witkamp RF en van Zanten ARH

Verschijningsdatum

2018

Type

Wetenschappelijke publicatie

Bron

Neurogastroenterology & Motility; 23 February 2018

Auteur(s)

Camps G, Mars M, Witteman BJM, de Graaf C, Smeets PAM

Verschijningsdatum

2018

RT @edithfeskens: Join us @WUR this Friday and Saturday for our Symposium Food for Future! #WUR100 (De middagsessie zaterdag is toegankeli…
Overleg in Den Haag met @voedingscentrum over de nieuwste ontwikkelingen van de Eetscore en implementatie in de tra… https://t.co/PLwMSgD74m
RT @NLinBE: Na het succes van vorig jaar, vandaag het inspiratiebezoek “Voeding in de Zorg 2.0”. Dit bezoek staat in het teken van de nieuw…

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.