Ambassadeurs

Op 3 juli 2022 vierden we ons 15 jarig bestaan. We interviewden 15 ambassadeurs van Alliantie Voeding in de Zorg die je hieronder kan lezen.

Ook reikten we twee onderzoekssubsidies van elk € 10.000 uit én hadden onze onderzoeksbijeenkomst Food for Thought en de Zomerborrel een extra feestelijk tintje!

"We kijken samen hoe we data en kennis heel gericht in kunnen zetten: welke interventie kunnen we doen om de inwoner duurzaam gezonder te laten eten, op welke plek en voor wie?"

Leon Meijer

Wethouder Gemeente Ede

Lees verder

"We hebben het onderwerp voeding in de zorg op de kaart gezet. Ik ben trots dat zoveel verschillende mensen zich inzetten en dat we groeien als landelijk expertisecentrum."

Menrike Menkveld-Beukers

Directeur Alliantie Voeding in de Zorg

Lees verder

"Doordat Alliantie Voeding in de Zorg wetenschappelijke bevindingen deelt en we mee kunnen doen aan haar onderzoeken en projecten houden we binnen Opella het belang van voeding levendig. Zonder dat hadden we niet zo veel goede ontwikkelingen doorgemaakt."

Greet den Boon

Diabetesverpleegkundige Opella

Lees verder

"Alliantie Voeding in de Zorg biedt me een netwerk van partijen die dezelfde passie en visie delen: wij weten dat voeding van toegevoegde waarde is bij de behandeling en begeleiding van patiënten."

Marianne Geleijnse

Hoogleraar Voeding en hart- en vaatziekten, Wageningen University & Research

Lees verder

"Ik vind het belangrijk om als diëtist betrokken te zijn bij de onderzoeken van Alliantie Voeding in de Zorg, want als diëtisten zijn wij een belangrijke schakel tussen wetenschap en praktijk."

Merel Ambrosius

Oncologiediëtist en facilitair diëtist in Rijnstate verbonden aan Goede Zorg Proef Je

Lees verder

"Ik boek gezondheidswinst doordat ik zowel fysiotherapeut als onderzoeker ben waardoor ik praktijk en wetenschap beter op elkaar laat aansluiten."

Ellen Oosting

Fysiotherapeut en onderzoeker orthopedie Ziekenhuis Gelderse Vallei

Lees verder

"Met voeding en leefstijl boeken we al veel gezondheidswinst bij de patiënt en verhogen we zijn kwaliteit van leven. Mijn wens is om dat te maximaliseren."

Tom van Loenhout

Voorzitter Alliantie Voeding in de Zorg en cardioloog in Ziekenhuis Gelderse Vallei

Lees verder

"Ik ben er trots op dat we via NutriProfiel® al 10.000 mensen een mogelijkheid hebben geboden om met voeding aan de slag te gaan"

Anne Slotegraaf

Projectleider Eetscore & NutriProfiel® bij Alliantie Voeding in de Zorg

Lees verder

"Het draait voor mij om onderzoek doen dat leidt tot betere patiëntenzorg"

Arthur van Zanten

Internist - intensivist in Ziekenhuis Gelderse Vallei en buitengewoon hoogleraar bij Nutritional Biology aan Wageningen University & Research

Lees verder

"Het is heel waardevol dat ik makkelijk en snel via Alliantie Voeding in de Zorg met allerlei partners in verbinding kom."

Laura Heusschen

Promovendus Wageningen University & Research in Rijnstate/ Vitalys

Lees verder

"Alliantie Voeding in de Zorg stelt me in staat voeding als onderwerp van studie en zorg meer onder de aandacht brengen"

Peter Wahab

Algemeen bestuurslid Alliantie Voeding in de Zorg en MDL-arts in Rijnstate

Lees verder

"Alliantie Voeding in de Zorg trad op als netwerkfacilitator voor een groot klinisch onderzoek waardoor er meer aandacht voor eiwitinname is bij klinische patiënten"

André Janse

Klinisch geriater Ziekenhuis Gelderse Vallei en promovendus Wageningen University & Research

Lees verder

"Het Reuk- en smaakcentrum krijgt wereldwijd aandacht en erkenning van de medische wereld"

Elbrich Postma

Coördinator bij het Reuk- en smaakcentrum in Ziekenhuis Gelderse Vallei en postdoctoraal onderzoeker bij de afdeling Humane Voeding en Gezondheid van Wageningen University & Research

Lees verder

"Alliantie Voeding in de Zorg heeft de afgelopen vijftien jaar een grote rol gespeeld in het verbinden van onderzoek en praktijk"

Koen Manusama

Promovendus Wageningen University & Research op het SoFiT-project

Lees verder

"Ik heb Alliantie Voeding in de Zorg altijd heel interessant en waardevol gevonden, het is een unieke constructie"

Renate Winkels

Assistant Professor Voeding & Ziekte bij Wageningen University & Research en algemeen bestuurslid van Alliantie Voeding in de Zorg

Lees verder
#darmkankermaand | Gezonde voeding kan in 50% van de gevallen darmkanker voorkomen. Daarom zijn we erg blij dat… https://t.co/b7AM8yTwuH
Wil je meer weten over ons onderzoek naar voeding bij ouderen en de toepassing ervan? 👉https://t.co/ObLVrGxVjy
#kennisdelen, #ouderen | De juiste voeding kan het verschil maken voor ouderen, die vaak chronische ziekten hebben.… https://t.co/bh6dxbvULs

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.