Samenwerken aan onderzoek, innovatie en onderwijs voor patiëntgericht voedingsadviesLees de lustrum interviews
Voeding in de zorg
Wij maken wetenschappelijke inzichten over voeding en bewegen persoonlijk toepasbaar in de zorg. Kernpartners in de Alliantie Voeding in de Zorg zijn Wageningen University & Research, Ziekenhuis Gelderse Vallei en Rijnstate.
Samen met Gemeente Ede, Gemeente Wageningen en zorgorganisatie Opella realiseren we optimale voedingszorg in regio Food Valley. Zo dragen we bij aan gezondheid. Lees meer in onze flyer 'For Better Health!'
Uitgelicht
Zorgopleidingen
Artsen en verpleegkundigen hebben een belangrijke rol in het bespreekbaar maken en doorverwijzen bij overgewicht.
De Voed Je Beter-aanpak benut verschillende wetenschappelijke studies om voedingskennis te vergaren en te implementeren in de zorg. De aanpak definieert vier bouwstenen voor betere voedingszorg: richtlijnen Goede Voeding, borging in het zorgtraject, persoonsgerichte aanpak en inbedding in medische richtlijnen.
Wat zijn de langetermijneffecten van een gezond eetpatroon op patiënten met hart- en vaatziekten en diabetes type 2?
Voedingsmonitorings- en zelfmanagementtool Eetscore helpt om het voedingspatroon van patiënten inzichtelijk te maken en te bespreken. Met de gegevens kunnen we patiënten met een chronische ziekte voedingsadvies op maat geven.
Een gezond voedingsaanbod in ziekenhuizen en zorginstellingen: voor patiënt, bezoeker én medewerker – dat is het doel van ons project Goede Zorg Proef Je. Binnen dit project zijn al 53 zorginstellingen actief. We voeren ons project uit met steun van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het kader van het Nationaal Preventieakkoord.