Agnes Berendsen

"Welke invloed hebben obesitas en gerelateerde voedingstekorten op de ontwikkeling van andere aandoeningen, zoals botontkalking of leververvetting? Of op de groei van de foetus en de ontwikkeling van kinderen op de langere termijn? Daar wil ik met observationele studies meer inzicht in krijgen. Zo wil ik hoog-risicogroepen opsporen en een zo passend mogelijke interventie starten om hun gezondheid te verbeteren en erger te voorkomen.

In mijn onderzoek implementeren we nieuwe technieken om de gezondheidsstatus van patiënten zo goed mogelijk te monitoren. Zo gaan we voedingsmonitorings- en zelfmanagementtool Eetscore inzetten om de voedingskwaliteit van patiënten voor en na een bariatrische ingreep in kaart te brengen en te bespreken. Nieuwe technieken maken mij enthousiast; ik wil graag de brug slaan tussen technische mogelijkheden en de vraag en noodzaak vanuit klinische praktijk en onderzoek.

Als voedingsepidemioloog met een achtergrond in diëtetiek geloof ik dat voeding de basis is voor een goede gezondheid. Het is de kunst om te bepalen welke voeding per individu op dat moment het beste is en deze vervolgens ook bereikbaar te maken.

Ik voer mijn onderzoek uit aan Wageningen University & Research en ik werk nauw samen met Vitalys, onder andere met bariatrisch chirurg en hoogleraar Eric Hazebroek en Laura Heusschen. Door deze en de toekomstige samenwerking met Ziekenhuis Gelderse Vallei, heb ik toegang tot de patiënten voor wie ik dit onderzoek doe."  

Agnes Berendsen

Assistant Professor Wageningen University & Research

#darmkankermaand | Gezonde voeding kan in 50% van de gevallen darmkanker voorkomen. Daarom zijn we erg blij dat… https://t.co/b7AM8yTwuH
Wil je meer weten over ons onderzoek naar voeding bij ouderen en de toepassing ervan? 👉https://t.co/ObLVrGxVjy
#kennisdelen, #ouderen | De juiste voeding kan het verschil maken voor ouderen, die vaak chronische ziekten hebben.… https://t.co/bh6dxbvULs

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.