Media & Publicaties

Wil je weten wat wij allemaal doen? Vind hier je informatie van diverse projecten van de Alliantie Voeding in de Zorg. Zowel wetenschappelijke publicaties als toegankelijk filmmateriaal is hier te vinden. Ook zijn onder vakmedia diverse artikelen, interviews en blogs opgenomen.


Filteren


Type


Kennisgebied

353 resultaten gevonden

Type

Wetenschappelijke publicatie

Bron

Clinical Nutrition ESPEN

Auteur(s)

Slingerland-Boot, H., Adhikari, S., Mensink, M. R., & van Zanten, A. R. H.

Verschijningsdatum

Januari 2022

Type

Wetenschappelijke publicatie

Bron

Nutrients

Auteur(s)

Baart, A. M., Brouwer-Brolsma, E. M., Perenboom, C. W., de Vries, J. H., & Feskens, E. J.

Verschijningsdatum

Januari 2022

Type

Wetenschappelijke publicatie

Bron

Bone

Auteur(s)

Groenendijk, I., van Delft, M., Versloot, P., van Loon, L. J., & de Groot, L. C.

Verschijningsdatum

Januari 2022

Type

Wetenschappelijke publicatie

Bron

Frontiers in Nutrition

Auteur(s)

Cruijsen, E., Indyk, I. M., Simon, A. W., Busstra, M. C., & Geleijnse, J. M.

Verschijningsdatum

Januari 2022

Type

Wetenschappelijke publicatie

Bron

Nutrients

Auteur(s)

Verwijs, M. H., Haveman-Nies, A., Borkent, J. W., Linschooten, J. O., Roodenburg, A. J., De Groot, L. C., & de van der Schueren, M. A.

Verschijningsdatum

Januari 2022

Type

Vakmedia

Bron

Nieuws voor Diëtisten

Verschijningsdatum

December 2021

Type

Bron

Nederlandse Vereniging van Diëtisten

Korte toelichting

Niet alleen de diëtisten in hun vak, maar ook de diëtetiek als geheel verder vooruit helpen. Dat is een gedachte die duidelijk naar voren komt in de inaugurele rede van de eerste diëtist-hoogleraar Marian de van der Schueren. Ze sprak deze uit op 11 november tijdens de aanvaarding van haar bijzonder hoogleraarschap aan Wageningen Universiteit, dat mede is mogelijk gemaakt door de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.

Verschijningsdatum

December 2021

Type

Wetenschappelijke publicatie

Bron

Clinical Nutrition

Auteur(s)

Thibault, R., Abbasoglu, O., Loannou, E., Meija, L., Ottens-Oussoren, K., Pichard, C., ... & Bischoff, S. C.

Verschijningsdatum

December 2021

Type

Wetenschappelijke publicatie

Auteur(s)

Dorhout, B.G.

Korte toelichting


Verschijningsdatum

December 2021

Type

Film

Bron

Skipr

Korte toelichting

Kijken we over tien jaar met verbazing terug op de positie die voeding op dit moment in onze behandelprocessen heeft? Wat valt er nog te winnen in het drieluik-thema tussen voeding, zorg én ICT? Waarom is dit zo belangrijk en moeten we voeding inderdaad gaan adopteren als volwaardig onderdeel van het behandeltraject? Deze, en nog veel meer vragen kregen op 1 december jl. de welverdiende aandacht tijdens het Health, Food & Technology-congres.

Verschijningsdatum

December 2021

Type

Wetenschappelijke publicatie

Bron

The American Journal of Clinical Nutrition

Auteur(s)

Cruijsen, E., de Ruiter, A. J., Küpers, L. K., Busstra, M. C., & Geleijnse, J. M.

Verschijningsdatum

November 2021

Type

Wetenschappelijke publicatie

Bron

The American Journal of Clinical Nutrition,

Auteur(s)

Cruijsen, E., de Ruiter, A. J., Küpers, L. K., Busstra, M. C., & Geleijnse, J. M.

Verschijningsdatum

November 2021

Type

Overige

Bron

Alliantie Voeding in de Zorg

Verschijningsdatum

November 2021

Type

Wetenschappelijke publicatie

Bron

Britisch Journal of Nutrition

Auteur(s)

De Rijk, M. G., Slotegraaf, A. I., Brouwer-Brolsma, E. M., Perenboom, C. W., Feskens, E. J., & De Vries, J. H.

Verschijningsdatum

November 2021

Type

Auteur(s)

Scholten, M., de Kwant, E., Spaan, M

Verschijningsdatum

November 2021

Type

Vakmedia

Bron

Nederlandse Vereniging van Diëtisten

Verschijningsdatum

November 2021

Type

Vakmedia

Bron

Nederlandse Vereniging van Diëtisten

Verschijningsdatum

November 2021

Type

Podcast

Bron

Reuk- en smaakstoornis.nl

Korte toelichting

In deze 5-delige podcastserie van Reuksmaakstoornis.nl hoor je alles over de psychologie, oorzaken en gevolgen van niet meer kunnen ruiken en proeven of het hebben van reukvervormingen. Presentator Edwin Mooibroek gaat in gesprek met wetenschappers, artsen en ervaringsdeskundigen over de psychologie achter ons reukorgaan, eten en drinken met een reuk- en smaakstoornis, wetenschappelijk onderzoek naar reuk- en smaakverlies, aangeboren anosmie en nog veel meer. 

Verschijningsdatum

November 2021

Type

Overige

Bron

Overgewicht en Leefstijl in Zorgopleidingen

Verschijningsdatum

November 2021

Type

Podcast

Bron

Gezond Gesprek

Verschijningsdatum

November 2021

#Diëtist #GoedeZorgProefJe | De facilitair diëtist kan meehelpen het voedingsaanbod in zorginstellingen gezonder te… https://t.co/WQaia2AAXy
@Rijnstate Wil je ook zoals @Rijnstate aan de slag met gezonde voeding in je zorginstelling? Kijk op https://t.co/YJr0SbJJdK. @ZorgProefJe
[2\2] #reuk, #smaak, #corona | Het Reuk en Smaakcentrum®, @GelderseVallei, @WUR en @UMCUtrecht werken samen in een… https://t.co/1OWuClh6bd

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.