Wie we zijn

'Excellence in nutrition & healthcare'

De Alliantie Voeding is landelijk erkend als expertisecentrum van voeding in de zorg. Wetenschappelijke inzichten over voeding en bewegen maken we persoonlijk toepasbaar in preventie en zorg. Samen met overheden, bedrijven, zorgverzekeraars, zorgorganisaties en kennisinstellingen zetten we ons in voor gezondheidswinst. Zo bevorderen we gezondheid via transmurale voedingszorg.

Innovatieve oplossingen

Maatschappelijke ontwikkelingen, zoals toename van (chronisch) zieken, zelfmanagement, digitalisering en een veranderend zorgstelsel vragen om innovatieve oplossingen voor het optimaliseren van het voedingsaanbod en het geven van een persoonlijk voedingsadvies. Onze kennis delen we op congressen, resultaten worden gepubliceerd en we organiseren stakeholder-meetings.

Wetenschap

Wageningen University & Research, met een wereldwijde erkende positie in gezonde voeding, brengt wetenschappelijke kennis in in elk project. De Alliantie Voeding beschikt over unieke faciliteiten om gezondheidseffecten van voeding en bewegen te meten. Topklinisch ziekenhuis Rijnstate versterkt onze academische- en klinische onderzoeksstructuur.


Samenwerken

We brengen wetenschap, zorgpraktijk, overheden en bedrijven samen op regionaal, nationaal en internationaal niveau. Leden van de kernpartners vormen het bestuur: Wageningen University & Research, Ziekenhuis Gelderse Vallei en Rijnstate. Samen met partners Gemeente Ede en zorgorganisatie Opella realiseren we optimale voedingszorg in regio Food Valley. Onze kennis en ervaring delen we binnen en buiten Nederland.

Toepassen in de zorg

Nieuwe innovaties worden ontwikkeld, gevalideerd en toegepast in de zorgpraktijk, binnen én buiten het ziekenhuis. De patiënt en zijn omgeving staan centraal om gezond gedrag te bevorderen. Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft zich ontwikkeld tot hét Voedingsziekenhuis tot koploper in goede voedingszorg. Het maaltijdconcept is uitgeroepen tot beste van Nederland.

Organisatie

Op 3 juli 2007 is de Stichting Alliantie Voeding Gelderse Vallei opgericht door Ziekenhuis Gelderse Vallei en de afdeling Humane Voeding van Wageningen University & Research. In 2017 is de naam van de stichting gewijzigd naar Alliantie Voeding in de Zorg. In juni 2017 is Rijnstate toegetreden als kernpartner.

De Stichting Alliantie Voeding in de Zorg wordt geleid door het bestuur. Het Alliantiebureau verzorgt de organisatie, communicatie en project-initiatie van de stichting. De research- en innovatieprojecten worden gedraaid door vele onderzoekers, zorgprofessionals, projectleiders en projectmedewerkers.

Bestuur

Tom van Loenhout

Voorzitter Alliantie Voeding in de Zorg
Cardioloog, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Interventie-cardioloog, Rijnstate

Lees verder

Ellen Kampman

Vice-voorzitter Alliantie Voeding in de Zorg
Hoogleraar voeding en ziekte, Wageningen University & Research

Lees verder

Renger Witkamp

Secretaris Alliantie Voeding in de Zorg
Hoogleraar voeding en farmacologie, Wageningen University & Research

Lees verder

Flip Kruyt

Penningmeester Alliantie Voeding in de Zorg
Chirurg, Ziekenhuis Gelderse Vallei

Lees verder

Wim van Harten

Algemeen Bestuurslid
Voorzitter raad van bestuur Rijnstate, Hoogleraar kwaliteitsmanagement en zorgtechnologie, Universiteit Twente

Lees verder

Mirjam van't Veld

Algemeen bestuurslid
Voorzitter raad van bestuur, Ziekenhuis Gelderse Vallei

Lees verder

Peter Wahab

Algemeen bestuurslid
MDL-arts, Rijnstate

Lees verder

Bureau

Menrike Menkveld-Beukers

Directeur

Lees verder

Yvonne van Gameren

Communicatieadviseur

Lees verder

Gisette Peters van Ton

Projectmedewerker 'Goede Zorg Proef Je'

Lees verder

Nadia Botros

projectleider ‘Aandacht voor overgewicht in zorgopleidingen’

Lees verder

Emmelyne Vasse

Projectleider Ouderen & Voeding, Onderzoeksdiëtist Ziekenhuis Gelderse Vallei

Lees verder

Anne Slotegraaf

Projectleider Eetscore, Onderzoeksdiëtist Wageningen University & Research

Lees verder

Michiel Balvers

Projectleider NutriProfiel / hoofd LCMS lab Ziekenhuis Gelderse Vallei / Onderzoeker WUR

Lees verder

Elbrich Postma

Projectleider Reuk & Smaak / Promovendus aan Wageningen University & Research

Lees verder

Wout van Orten-Luiten

Projectleider Voeding & Medicijnen / Promovendus aan Wageningen University & Research

Lees verder

Anne van de Wiel

Projectleider Eat2Move

Lees verder

Judith de Vries-ten Have

Coördinator Sportinnovator Centrum Nutritional Status & Health

Lees verder
RT @WhatscookingHN: Inspiring talk by @davidnabarro about scenarios for nutrition in 2030 #pioneeringnutrition #50yHNH @WUR https://t.co/5…
Great pitch @ElbrichPostma @wur! Her research showed that people with smell problems still show brain activity to o… https://t.co/yvKdJRteO2

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.