Wie we zijn

'Excellence in nutrition & healthcare'

De Alliantie Voeding is landelijk erkend als expertisecentrum van voeding in de zorg. Wetenschappelijke inzichten over voeding en bewegen maken we persoonlijk toepasbaar in preventie en zorg. Samen met overheden, bedrijven, zorgverzekeraars, zorgorganisaties en kennisinstellingen zetten we ons in voor gezondheidswinst. Zo bevorderen we gezondheid via transmurale voedingszorg.

Innovatieve oplossingen

Maatschappelijke ontwikkelingen, zoals toename van (chronisch) zieken, zelfmanagement, digitalisering en een veranderend zorgstelsel vragen om innovatieve oplossingen voor het optimaliseren van het voedingsaanbod en het geven van een persoonlijk voedingsadvies. Onze kennis delen we op congressen, resultaten worden gepubliceerd en we organiseren stakeholder-meetings.

Wetenschap

Wageningen University & Research, met een wereldwijde erkende positie in gezonde voeding, brengt wetenschappelijke kennis in in elk project. De Alliantie Voeding beschikt over unieke faciliteiten om gezondheidseffecten van voeding en bewegen te meten. Topklinisch ziekenhuis Rijnstate versterkt onze academische- en klinische onderzoeksstructuur.


Samenwerken

We brengen wetenschap, zorgpraktijk, overheden en bedrijven samen op regionaal, nationaal en internationaal niveau. Leden van de kernpartners vormen het bestuur: Wageningen University & Research, Ziekenhuis Gelderse Vallei en Rijnstate. Samen met partners Gemeente Ede en zorgorganisatie Opella realiseren we optimale voedingszorg in regio Food Valley. Onze kennis en ervaring delen we binnen en buiten Nederland.

Toepassen in de zorg

Nieuwe innovaties worden ontwikkeld, gevalideerd en toegepast in de zorgpraktijk, binnen én buiten het ziekenhuis. De patiënt en zijn omgeving staan centraal om gezond gedrag te bevorderen. Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft zich ontwikkeld tot hét Voedingsziekenhuis tot koploper in goede voedingszorg. Het maaltijdconcept is uitgeroepen tot beste van Nederland.

Organisatie

Op 3 juli 2007 is de Stichting Alliantie Voeding Gelderse Vallei opgericht door Ziekenhuis Gelderse Vallei en de afdeling Humane Voeding van Wageningen University & Research. In 2017 is de naam van de stichting gewijzigd naar Alliantie Voeding in de Zorg. In juni 2017 is Rijnstate toegetreden als kernpartner.

De Stichting Alliantie Voeding in de Zorg wordt geleid door het bestuur. Het Alliantiebureau verzorgt de organisatie, communicatie en project-initiatie van de stichting. De research- en innovatieprojecten worden gedraaid door vele onderzoekers, zorgprofessionals, projectleiders en projectmedewerkers.

Bestuur

Tom van Loenhout

Tom van Loenhout

Voorzitter Alliantie Voeding in de Zorg
Cardioloog, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Interventie-cardioloog, Rijnstate

Ellen Kampman

Ellen Kampman

Vice-voorzitter Alliantie Voeding in de Zorg
Hoogleraar voeding en ziekte, Wageningen University & Research

Renger Witkamp

Renger Witkamp

Secretaris Alliantie Voeding in de Zorg
Hoogleraar voeding en farmacologie, Wageningen University & Research

Flip Kruyt

Flip Kruyt

Penningmeester Alliantie Voeding in de Zorg
Chirurg, Ziekenhuis Gelderse Vallei

Wim van Harten

Wim van Harten

Algemeen Bestuurslid
Voorzitter raad van bestuur Rijnstate, Hoogleraar kwaliteitsmanagement en zorgtechnologie, Universiteit Twente

Frans Kok

Frans Kok

Algemeen bestuurslid
Emeritus hoogleraar voeding en gezondheid, Wageningen University & Research

Titia Veldman

Titia Veldman

Algemeen bestuurslid
Marketingdeskundige Ziekenhuis Gelderse Vallei

Bureau

Menrike Menkveld-Beukers

Menrike Menkveld-Beukers

Manager Alliantie Voeding in de Zorg

Yvonne van Gameren

Yvonne van Gameren

Communicatiemedewerker Alliantie Voeding in de Zorg

Anne  Slotegraaf

Anne Slotegraaf

Projectmedewerker Alliantie Voeding in de Zorg

RT @Voedingenkanker: Kanker brengt vaak voedingsklachten met zich mee. Herkenbaar? We zoeken nog deelnemers: Help mee aan het onderzoek van…
@WUR @Keuzegids Gefeliciteerd met dit prachtige resultaat!
Jouw ervaring delen op VoedingNL 2019? Ding mee naar de Young Professional Award (<35jaar) of dien een poster in… https://t.co/s4YrwNQ7rC

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.