Netwerk

De Alliantie Voeding in de Zorg heeft een sterk netwerk van kennis- en zorginstellingen, overheden en bedrijven (multinationals, MKB en starters). Samen werken we aan research- en innovatieprojecten en congressen. Met praktijkorganisaties vormen we een proeftuin om innovaties te stimuleren en te toetsen in de zorg. Ons netwerk biedt tevens een maatschappelijk klankbord voor ontwikkelingen en nieuwe thema’s.

Voorbeeld regio

Kernpartners in de Alliantie Voeding in de Zorg zijn Wageningen University & Research, Ziekenhuis Gelderse Vallei en Rijnstate. Samen met zorgorganisatie Opella en de Gemeente Ede realiseren we optimale transmurale voedingszorg in de Regio Food Valley. Onze kennis en ervaring delen we nationaal en internationaal.

Ook meedoen?

Heeft u een idee voor research en development op het domein van voeding in de zorg?  Wij komen graag in contact met innovators, onderzoekers, zorgprofessionals en ondernemers met ideeën op dit thema. Mail uw idee naar info@alliantievoeding.nl.

Wat bieden wij u?

  • Toegang tot experts van onze partners: Wageningen University & Research en Ziekenhuis Gelderse Vallei, Rijnstate, Opella, Gemeente Ede
  • Onderzoek met de zorg om inzichten in de rol van voeding bij (het ontstaan van) ziekte, bij behandeling en herstel te vergroten
  • Inzet van top onderzoeksfaciliteiten om gezondheidseffecten te meten, waaronder de Human Nutrition Research Unit van Wageningen University & Research en de unieke Reuk- en smaak onderzoeksfaciliteiten in Ziekenhuis Gelderse Vallei.
  • Implementatie en validatie van kennis en concepten in de transmurale zorgketen
  • Verspreiding van resultaten in ons regionale, nationale en internationale netwerk
  • Netwerkbijeenkomsten en kennisdeling via congressen en de ontvangst van (buitenlandse) delegaties.



Interview door @DutchFoodWeek met Tom van Loenhout, cardioloog @GelderseVallei en voorzitter Alliantie Voeding in d… https://t.co/Cjah0pcxV0
24 sept as. Seminar 'Leefstijlverandering in preventie en zorg' door Wageningen Academy. #korting voor… https://t.co/EGZvCjI6Bl
@EllenvanKleef en Paul Smeets van @WUR over uitdagingen in wetenschappelijk voedingsonderzoek via @NLVoedselland.… https://t.co/cNyDufc56m