Dieuwertje Kok

Als medisch bioloog beweeg ik mij graag op het grensvlak van het ziekenhuis en de biologie. Dit doe ik dan ook met veel enthousiasme binnen mijn onderzoek naar voeding en kanker bij Wageningen University & Research.

"Als onderzoeker op het gebied van voeding en kanker vind ik de verbinding met de klinische praktijk heel erg belangrijk."

Binnen mijn werk zoek ik antwoord op de vraag hoe voeding een rol kan spelen voor en tijdens een oncologische behandeling, waarbij ik me met name richt op darm- en kinderkanker. Onze vakgroep Voeding en Ziekte werkt via Alliantie Voeding in de Zorg nauw samen met verschillende ziekenhuizen. Daar ben ik erg blij mee, omdat het leidt tot een waardevolle uitwisseling tussen ons als onderzoekers enerzijds en gezondheidsprofessionals anderzijds. Daardoor kunnen we klinisch relevante problemen onderzoeken.

Dieuwertje  Kok

Assistant professor Wageningen University & Research

#darmkankermaand | Gezonde voeding kan in 50% van de gevallen darmkanker voorkomen. Daarom zijn we erg blij dat… https://t.co/b7AM8yTwuH
Wil je meer weten over ons onderzoek naar voeding bij ouderen en de toepassing ervan? 👉https://t.co/ObLVrGxVjy
#kennisdelen, #ouderen | De juiste voeding kan het verschil maken voor ouderen, die vaak chronische ziekten hebben.… https://t.co/bh6dxbvULs

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.