Gerda Pot

Van jongs af aan heb ik veel interesse in voeding en gezondheid. Kennis over hoe voeding impact heeft op gezondheid vind ik erg belangrijk. Kennis alleen is niet voldoende en uiteindelijk gaat om hoe je deze voedingskennis toepast. Als programmacoördinator zet ik me nu in om voedingskennis te vertalen naar oplossingen die werken in de dagelijkse praktijk, zodat iedereen gezond kan eten.

“Samen met onderzoekers, zorgprofessionals én patiënten zorgen dat voeding vanzelfsprekend wordt meegenomen bij de behandeling en het voorkomen van ziekten”.

Als programmacoördinator werk ik aan het aanjagen, opzetten en mede-uitvoeren van diverse projecten, bijvoorbeeld Goede Zorg Proef Je en Voed je Beter. Mijn huidige werkzaamheden vormen een logisch vervolg op mijn eerdere wetenschappelijke pad als promovendus en daarna als onderzoeker bij Cambridge University en het Louis Bolk instituut. Zo leidde ik oa de ontwikkeling van de Kennissynthese Voeding als behandeling van chronische ziekten.


Gerda Pot

Programmacoördinator

#darmkankermaand | Gezonde voeding kan in 50% van de gevallen darmkanker voorkomen. Daarom zijn we erg blij dat… https://t.co/b7AM8yTwuH
Wil je meer weten over ons onderzoek naar voeding bij ouderen en de toepassing ervan? 👉https://t.co/ObLVrGxVjy
#kennisdelen, #ouderen | De juiste voeding kan het verschil maken voor ouderen, die vaak chronische ziekten hebben.… https://t.co/bh6dxbvULs

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.