Inge Groenendijk

In mijn promotieonderzoek kijk ik naar het effect van een verhoogde eiwitinname op de botgezondheid bij ouderen. Samen met promovendus Charlotte Kramer zet ik een interventiestudie op. Hiervoor werken we samen met Ziekenhuis Gelderse Vallei, Rijnstate en diverse verpleeghuizen. We kijken in hoeverre ouderen die herstellen van een heupfractuur baat hebben bij een hoge eiwitinname. Wat is het effect op de bot- en spiermassa en fysiek functioneren? En revalideren mensen vervolgens sneller?

‘’Met mijn onderzoek hoop ik een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de geriatrische revalidatiezorg.’’ 

Mijn onderzoek past binnen de onderzoekslijn Geriatrie & Ouderen van Alliantie Voeding in de Zorg. Mijn promotoren zijn prof. dr. ir. Lisette de Groot van Wageningen University & Research en prof. dr. Luc van Loon van Maastricht University. 

Inge Groenendijk

Promovendus Wageningen University & Research

#Diëtist #GoedeZorgProefJe | De facilitair diëtist kan meehelpen het voedingsaanbod in zorginstellingen gezonder te… https://t.co/WQaia2AAXy
@Rijnstate Wil je ook zoals @Rijnstate aan de slag met gezonde voeding in je zorginstelling? Kijk op https://t.co/YJr0SbJJdK. @ZorgProefJe
[2\2] #reuk, #smaak, #corona | Het Reuk en Smaakcentrum®, @GelderseVallei, @WUR en @UMCUtrecht werken samen in een… https://t.co/1OWuClh6bd

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.