Iris de Koning

In de master Voeding en Gezondheid leerde ik wat de relatie is tussen voeding en ziekten. Zeker voor patiënten die ziek of herstellende zijn kan de juiste voeding een groot verschil maken, maar kennis over gezonde voeding toepassen in de praktijk is voor velen lastig. Een gezonde eetomgeving kan hierbij helpen. Daar zet ik me voor in bij het project Goede Zorg Proef Je en als projectmedewerker Gezonde Eetomgeving.

“Met een gezonde eetomgeving verleiden we patiënten, medewerkers en bezoekers tot het maken van een gezonde keuze. Keuzevrijheid blijft echter cruciaal, anders verlies je draagvlak.”

Het is een sterke combinatie dat ik vanuit Regiodeal Foodvalley zowel in Ziekenhuis Gelderse Vallei als bij Alliantie Voeding in de Zorg werk. Ziekenhuis Gelderse Vallei is als het ziekenhuis voor voeding, bewegen en slaap een fantastische proeftuin om pilots te draaien op gebied van voeding. De resultaten van die pilots kunnen we goed gebruiken in het project Goede Zorg Proef Je. Zo zorgen we er samen voor dat de voeding in de zorg elke dag een beetje verbetert. 

Iris de Koning

Projectmedewerker Goede Zorg Proef Je & Gezonde Eetomgeving in Ziekenhuis Gelderse Vallei

#darmkankermaand | Gezonde voeding kan in 50% van de gevallen darmkanker voorkomen. Daarom zijn we erg blij dat… https://t.co/b7AM8yTwuH
Wil je meer weten over ons onderzoek naar voeding bij ouderen en de toepassing ervan? 👉https://t.co/ObLVrGxVjy
#kennisdelen, #ouderen | De juiste voeding kan het verschil maken voor ouderen, die vaak chronische ziekten hebben.… https://t.co/bh6dxbvULs

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.