Lukas Hoes

Ik onderzoek het effect van voeding op de gezondheid van mensen met type 2 diabetes en mensen met hart- en vaatziekten. Dit doe ik met een trial (Plate-DM) en via database onderzoek. In de Plate-DM Trial kijken we naar het effect van gezonde plantaardige voeding op de risicofactoren van hart-en vaatziekten bij mensen met type 2 diabetes. Kunnen we bijvoorbeeld het cholesterol en de bloedsuiker verbeteren met deze voeding? Hiervoor hebben we een online omgeving gemaakt, waarmee we mensen begeleiden om meer gezond plantaardig te gaan eten. Lees meer over de Plate-DM trial.

"Ik verwacht dat, naast de introductie van innovatieve behandelingen, leefstijl in de toekomst een prominentere rol zal spelen bij de preventie van ziekten zoals hart- en vaatziekten."

Daarnaast doe ik onderzoek in het UCC-SMART cohort van het UMC Utrecht. In dit cohort zitten mensen met hart-en vaatziekten. Sinds een aantal jaar vullen zij ook een uitgebreide voedselvragenlijst in. Hiermee kunnen we het verband tussen voeding en gezondheidsuitkomsten bekijken in deze patiëntengroep.

Mijn onderzoeken worden mede mogelijk gemaakt door Regio Deal Foodvalley en ik voer ze uit onder begeleiding van prof. Dr. Frank Visseren, Internist Vasculaire Geneeskunde, en dr. C. Koopal, arts in opleiding tot internist.

Lukas Hoes

Arts-Onderzoeker UMC Utrecht

#darmkankermaand | Gezonde voeding kan in 50% van de gevallen darmkanker voorkomen. Daarom zijn we erg blij dat… https://t.co/b7AM8yTwuH
Wil je meer weten over ons onderzoek naar voeding bij ouderen en de toepassing ervan? 👉https://t.co/ObLVrGxVjy
#kennisdelen, #ouderen | De juiste voeding kan het verschil maken voor ouderen, die vaak chronische ziekten hebben.… https://t.co/bh6dxbvULs

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.