Merle Kuiper

In mijn promotieonderzoek werk ik aan het project: ‘Gepersonaliseerde voedingszorg voor patiënten met ALS, PLS en PSMA’. Het doel van dit onderzoek is het optimaliseren van de voedingszorg, zodat voedingsadviezen beter aansluiten bij de behoeften van de individuele patiënt en zijn/haar naasten. Om de zorg te kunnen verbeteren, wordt er kwalitatief onderzoek uitgevoerd naar de huidige organisatie van de voedingszorg en de knelpunten/behoeften die hierin ervaren worden. Dit zal worden gecombineerd met een systematisch literatuuronderzoek. De uitkomsten hiervan zullen leiden tot de ontwikkeling van een handreiking voor zorgverleners, om hen te ondersteunen in het bieden van voedingszorg. Daarnaast zullen er informatiematerialen voor patiënten en naasten ontwikkeld worden, om hen te ondersteunen goede voedingskeuzes te maken tijdens het ziektetraject.

“Focussen op voeding tijdens het ziektetraject van ALS, PLS en PSMA is erg belangrijk, omdat gewichtsverlies en ondervoeding gerelateerd zijn aan een slechtere prognose”.

Mijn project is gefinancierd door Stichting ALS Nederland en wordt uitgevoerd in het UMC Utrecht/ ALS Centrum Nederland. Mijn promotor is prof. dr. Anne Visser-Meilij en mijn copromotoren zijn dr. Anita Beelen en dr. Willeke Kruithof.


Merle Kuiper

Promovendus UMC Utrecht en ALS Centrum Nederland

#darmkankermaand | Gezonde voeding kan in 50% van de gevallen darmkanker voorkomen. Daarom zijn we erg blij dat… https://t.co/b7AM8yTwuH
Wil je meer weten over ons onderzoek naar voeding bij ouderen en de toepassing ervan? 👉https://t.co/ObLVrGxVjy
#kennisdelen, #ouderen | De juiste voeding kan het verschil maken voor ouderen, die vaak chronische ziekten hebben.… https://t.co/bh6dxbvULs

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.