Nadia Botros

Toen ik als kind met mijn moeder naar de bibliotheek ging kwam ik altijd terug met boeken over natuur, de ruimte, geschiedenis en de werking van het menselijk lichaam. Door deze laatste fascinatie ben ik Voeding en Gezondheid en Diëtetiek gaan studeren. Na mijn scripties wist ik het zeker: ik wil bijdragen aan de gezondheid van mensen via onderzoek!

Dat doe ik nu ook in mijn promotie-onderzoek waarbij ik me verdiep in het voor- en natraject bij bariatrie. Een multidisciplinair traject voor en na de operatie - met onder andere een arts/ verpleegkundige, psycholoog en diëtist - wordt gezien als best practice, maar het is nog niet precies duidelijk welke samenstelling, intensiteit en timing optimaal is en waarom. 

“Obesitas is complex. Hierdoor geloof ik dat voor en na bariatrie goede ondersteuning voor patiënten belangrijk is voor de gezondheid en kwaliteit van leven op de lange termijn.”

Dit onderzoek valt binnen de onderzoekslijn ‘Obesitas’ van Alliantie Voeding in de Zorg en wordt uitgevoerd bij Vitalys/ Rijnstate. Mijn (co)promotoren zijn prof. dr. Eric Hazebroek (Rijnstate/ Vitalys en Wageningen University & Research) en dr. Maarten Merkx (HSK). Daarnaast word ik begeleid door technisch geneeskundige Laura Deden.

Nadia Botros

Promovendus Wageningen University & Research in Rijnstate/ Vitalys

#darmkankermaand | Gezonde voeding kan in 50% van de gevallen darmkanker voorkomen. Daarom zijn we erg blij dat… https://t.co/b7AM8yTwuH
Wil je meer weten over ons onderzoek naar voeding bij ouderen en de toepassing ervan? 👉https://t.co/ObLVrGxVjy
#kennisdelen, #ouderen | De juiste voeding kan het verschil maken voor ouderen, die vaak chronische ziekten hebben.… https://t.co/bh6dxbvULs

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.