Nadia Botros

Toen ik als kind met mijn moeder naar de bibliotheek ging kwam ik altijd terug met boeken over natuur, de ruimte, geschiedenis en de werking van het menselijk lichaam. Door deze laatste fascinatie ben ik Voeding en Gezondheid en Diëtetiek gaan studeren. Na mijn scripties wist ik het zeker: ik wil bijdragen aan de gezondheid van mensen via onderzoek!

Dat doe ik nu ook in mijn promotie-onderzoek waarbij ik me verdiep in het voor- en natraject bij bariatrie. Een multidisciplinair traject voor en na de operatie - met onder andere een arts/ verpleegkundige, psycholoog en diëtist - wordt gezien als best practice, maar het is nog niet precies duidelijk welke samenstelling, intensiteit en timing optimaal is en waarom. 

“Obesitas is complex. Hierdoor geloof ik dat voor en na bariatrie goede ondersteuning voor patiënten belangrijk is voor de gezondheid en kwaliteit van leven op de lange termijn.”

Dit onderzoek valt binnen de onderzoekslijn ‘Obesitas’ van Alliantie Voeding in de Zorg en wordt uitgevoerd bij Vitalys/ Rijnstate. Mijn (co)promotoren zijn prof. dr. Eric Hazebroek (Rijnstate/ Vitalys en Wageningen University & Research) en dr. Maarten Merkx (HSK). Daarnaast word ik begeleid door technisch geneeskundige Laura Deden.

Nadia Botros

Promovendus Wageningen University & Research in Rijnstate/ Vitalys

#Diabetes, #HartEnVaatziekten | ‘Hoe gaan we mensen met diabetes ook daadwerkelijk gezonder laten eten?’ Dit onderz… https://t.co/J0NjHO9dkE
#prehabilitatie | Gisteren werd tijdens het STOER-symposium van @IsalaZiekenhuis kennis tussen ziekenhuizen gedeeld… https://t.co/XjWRahrQ7b
#NGFdag2021 | Ons project @ZorgProefJe zet aan tot het eten van meer groente en fruit via de Nationale Groente- en… https://t.co/J0EXXJziSh

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.