Naast mijn werk als klinisch en poliklinisch diëtist, houd ik mij bezig met de eiwittransitie binnen de zorg. Ik maak onderdeel uit van de werkgroep Menu & Assortiment van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Binnen de Alliantie Voedin in de Zorg werk ik samen met de Wageningen University & Research, waar onderzoek plaatsvindt naar o.a. de eiwitkwaliteit van (plantaardige) producten en maaltijden en ook het effect van een plantaardig voedingspatroon bij ouderen. Vanuit deze informatie werk ik aan de praktische vertaalslag naar de zorg.
'De eiwittransitie vraagt om creativiteit, een nieuwe manier van denken en een goede samenwerking tussen onderzoekers, diëtisten, koks en facilitair medewerkers. Ik werk met enthousiasme aan deze puzzel en zie dat we met elkaar nog veel stappen kunnen gaan zetten.’
Patiënten de juiste voeding bieden die optimaal bijdraagt aan herstel en tegelijkertijd werken aan het verlagen van de milieu-impact is het doel. Hierbij vind ik het belangrijk dat we goed onderbouwde keuzes maken, want het mag niet ten koste gaan van het herstel van de patiënt.
Onze digitale nieuwsbrief verschijnt regelmatig