Renger Witkamp

"Binnen de leerstoelgroep Nutritional Biology van de afdeling Humane Voeding en Gezondheid aan Wageningen University & Research richten we ons  op de betekenis van voeding voor het in stand houden of verbeteren van de fysieke en cognitieve prestaties van mensen tijdens veroudering, bij herstel en revalidatie. 

De laatste jaren is steeds duidelijker geworden dat leefstijlinterventies ook in de therapie een belangrijke functie kunnen hebben, zowel binnen- als buiten het ziekenhuis.

Oorspronkelijk opgeleid als farmacoloog houd ik mij daarbij ook bezig met het samenspel van medicatie en leefstijlinterventie. Zeker bij ouderen kunnen voeding en medicatie elkaar namelijk ook behoorlijk in de weg zitten.

Ik ben ervan overtuigd dat goede voeding en een gezonde leefstijl het verschil kunnen maken, zeker ook als het gaat om geïndiceerde- en zorg-gerelateerde preventie. Hier zet ik me als secretaris van Alliantie Voeding in de Zorg graag voor in."


Renger Witkamp

Secretaris

Hoogleraar nutritional biology, Wageningen University & Research

#darmkankermaand | Gezonde voeding kan in 50% van de gevallen darmkanker voorkomen. Daarom zijn we erg blij dat… https://t.co/b7AM8yTwuH
Wil je meer weten over ons onderzoek naar voeding bij ouderen en de toepassing ervan? 👉https://t.co/ObLVrGxVjy
#kennisdelen, #ouderen | De juiste voeding kan het verschil maken voor ouderen, die vaak chronische ziekten hebben.… https://t.co/bh6dxbvULs

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.