17 MAART 2017

Activiteiten darmkankermaand in Ziekenhuis Gelderse Vallei

Ziekenhuis Gelderse Vallei besteedt in het kader van de internationale darmkankermaand de hele maand maart aandacht aan darmkanker. Van 21 tot 24 maart is er een levensgrote darm in de infotheek van het ziekenhuis. Op 23 maart is er ook een informatiemarkt met verschillende activiteiten en deskundigen om vragen te beantwoorden.

Activiteiten darmkankermaand in Ziekenhuis Gelderse Vallei

Informatiemarkt darmkanker

Met de ‘Opblaasbare Darm’ wil Ziekenhuis Gelderse Vallei de patiëntengroepen en de bezoekers van het ziekenhuis informeren over darmkanker en aandacht vragen voor preventie, ziekte, behandeling en zorg. Jaarlijks krijgen ongeveer 15.550 patiënten en hun naasten te maken met darmkanker. Meer dan 5.000 mensen overlijden elk jaar aan de gevolgen van de ziekte. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt opgespoord, is de ziekte goed te behandelen. De opblaasbare darm is ter beschikking gesteld door de Maag Lever Darm Stichting. 

Programma

Op donderdag 23 maart is er van 13.00 tot 15.00 uur een informatiemarkt over darmkanker met tal van activiteiten:

  • live cooking (en proeven) in de centrale hal
  • vragen stellen aan de coloncare verpleegkundige
  • fitadvies door de buurtsportcoach sportservice Ede
  • 13.00 – 14.00 uur rondleiding functiekamer MDL
  • 13.00 – 14.00 uur vragen stellen aan de diëtist
  • 14.00 – 15.00 uur speeddaten met Dirk Jan Bac, MDL-arts, en Jeroen Schippers, specialistisch verpleegkundige.

Voeding & bewegen

Voor mensen met kanker zijn goede voeding en voldoende bewegen extra belangrijk. Goede voeding en voldoende bewegen bevorderen het herstel. Maar ook om kanker te voorkómen is het belangrijk gezond te eten en voldoende te bewegen. In de stichting Alliantie Voeding in de Zorg werken Ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen University & Research samen aan het persoonlijk toepasbaar maken van nieuwe kennis over voeding en bewegen. De Eetscore en COLON zijn voorbeelden van onderzoeken over voeding bij darmkanker waar Ziekenhuis Gelderse Vallei bij betrokken is.

Expertise

Ziekenhuis Gelderse Vallei is een van de screeningscentra voor het bevolkingsonderzoek darmkanker. Dit is onderdeel van het kennis- en expertisecentrum DarmLeverzorg in het Edese ziekenhuis. Hier bundelt het ziekenhuis haar kennis over voeding en bewegen samen met de zorg rond darmkanker zowel op het gebied van preventie, behandeling en herstel. Ziekenhuis Gelderse Vallei maakt ook deel uit van de Alliantie Regionale Top Zorg (A.R.T.Z). Het A.R.T.Z. brengt de oncologische zorg van Rijnstate, Slingeland Ziekenhuis en Ziekenhuis Gelderse Vallei samen om de oncologische zorg in Gelderland verder te verbeteren.


Bron: Ziekenhuis Gelderse Vallei


RT @rieneketerink: Zo'n week: van Teams meeting naar Teams meeting. Tussendoor een Metc aanvraag indienen @NutriProfiel. En dan eindigen me…
RT @ZorgProefJe: Nog wat leesvoer nodig voor ‘t weekend? Onze #GoedeZorgProefJe nieuwsbrief staat nu online! ✉️👓https://t.co/bysqtdRS23
Vandaag verzorgen we een scholing 'overgewicht, obesitas en diabetes' aan zijinstromers verpleegkunde die hun oplei… https://t.co/oIZjinyZbK

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.