10 JANUARI 2018

Start nieuwe lector Zorg voor Voeding en Gezondheid aan de Christelijke Hogeschool Ede

Dr. W. (Willemieke) Kroeze is 1 januari 2018 gestart als lector Zorg voor Voeding en Gezondheid aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE). Het lectoraat is verbonden aan de opleiding Verpleegkunde en verbindt onderzoek met de praktijk. Het nieuwe lectoraat biedt ook kansen voor gezamenlijke projecten met de Alliantie Voeding in de Zorg.

Start nieuwe lector Zorg voor Voeding en Gezondheid aan de Christelijke Hogeschool Ede

Lector

Dr. W. (Willemieke) Kroeze is 1 januari 2018 gestart als lector Zorg voor Voeding en Gezondheid aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE). Het lectoraat is verbonden aan de opleiding Verpleegkunde en verbindt onderzoek met de praktijk. Het nieuwe lectoraat biedt ook kansen voor gezamenlijke projecten met de Alliantie Voeding in de Zorg. Voeding is een relatief nieuw aandachtsgebied binnen Verpleegkunde en binnen de CHE. Een thema dat uitstekend past gezien de ontwikkelingen in het vak Verpleegkunde. Een verpleegkundige verleent zorg aan zieken, maar krijgt ook een steeds prominentere rol als gezondheidsbevorderaar.

Food Valley

Het lectoraat Zorg voor Voeding en Gezondheid sluit goed aan bij de ontwikkelingen in de Food Valley. De CHE ligt midden in deze regio. Een groene vallei met veel foodkennis en innovaties op het gebied van gezonde en duurzame voeding. In de FoodValley werken overheid, onderwijs en bedrijfsleven samen om innovatie te stimuleren en bij te dragen aan voedingsvraagstukken. Eind 2017 namen de CHE en de Alliantie Voeding deel aan een studiereis vanuit Regio Food Valley naar Denemarken.

Expertise

Willemieke Kroeze blijft deels nog werken als universitair docent bij de afdeling Gezondheidswetenschappen van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Haar expertise ligt op het gebied van determinanten van gedrag, het bevorderen van gezond voedingsgedrag en de implementatie van evidence-based leefstijlinterventies in  de eerstelijnszorg. Samen met de leden van de kenniskring zal zij deze ervaring benutten om het nieuwe lectoraat vorm te geven.


Bron: Christelijke Hogeschool Ede (CHE)RT @rieneketerink: Zo'n week: van Teams meeting naar Teams meeting. Tussendoor een Metc aanvraag indienen @NutriProfiel. En dan eindigen me…
RT @ZorgProefJe: Nog wat leesvoer nodig voor ‘t weekend? Onze #GoedeZorgProefJe nieuwsbrief staat nu online! ✉️👓https://t.co/bysqtdRS23
Vandaag verzorgen we een scholing 'overgewicht, obesitas en diabetes' aan zijinstromers verpleegkunde die hun oplei… https://t.co/oIZjinyZbK

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.