Verlies van spiermassa en spierkracht hoort bij veroudering, maar te veel verlies leidt tot verlies van vitaliteit, zelfredzaamheid en een toenemende zorgbehoefte. Tijdige inzet van leefstijlprogramma’s gericht op goede voeding en beweging bij ouderen kan onnodig spiermassa- en spierkracht verlies voorkomen. Maar hoe kunnen we de kennis uit te wetenschap toepassen in de praktijk? In welke mate en op welke wijze kunnen dierlijke eiwitbronnen vervangen worden door plantaardige eiwitbronnen? Welke belemmerende en bevorderende factoren zijn er om leefstijlinterventies lokaal te implementeren? En hoe kunnen we ervoor zorgen datdeze kennis duurzaam in beleid wordt geïmplementeerd? Afgelopen jaren hebben voedings- en bewegingswetenschappers binnen de Regio Deal Foodvalley praktijkgericht onderzoek gedaan. We delen graag alle opgedane kennis met u!
13:00 Inloop
13:30 Opening | Prof. Lisette de Groot en Lisette Schoonhoven, dagvoorzitters.
14:00 Hoe meet je je biologische leeftijd en welke invloed heeft je leefstijl hier op? | Prof. Eline Slagboom, expert verouderingsonderzoek en gezonder ouder worden.
14:30 Pauze
15:00 Nieuwste wetenschappelijke inzichten :
16:00 De brug van wetenschap naar praktijk en beleid | Prof. Lisette de Groot en Lisette Schoonhoven, dagvoorzitters.
16:15 Beleef- en proefmarkt
Klik hier voor het programma.
Het symposium vindt plaats op dinsdag 1 oktober 2024 in De Werelt, Westhofflaan 2 in Lunteren.
Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Het symposium wordt mede mogelijk gemaakt door Regio Deal Foodvalley en wordt georganiseerd door UMC Utrecht, Hogeschool Utrecht, Wageningen University & Research samen met Alliantie Voeding in de Zorg.
Het inschrijvingsformulier is gesloten. Wilt u toch nog graag aanwezig zijn? Stuur dan een mail naar Lara Bos, junior onderzoeker UMC Utrecht, om te kijken naar de mogelijkheden.