Alleen op uitnodiging - Kennis op het gebied van voeding en leefstijl is essentieel voor de goed opgeleide zorgprofessional van de toekomst. Zoals de naam al zegt zetten we ons met de werkgroep Voeding in het Geneeskundecurriculum in om voeding en leefstijl verder te borgen in het geneeskunde-onderwijs.
Lees meerBinnen de zorg spelen leefstijl en vooral voeding een steeds grotere rol. Dat is ook nodig wanneer het gaat om overgewicht en obesitas. In dit seminar krijg je wetenschappelijke kennis over de invloed van voeding, voedingsfysiologie en –gedrag, technologie en fysieke mechanismen rondom overgewicht en obesitas. Vanuit verschillende perspectieven als onderzoek, beleid en dagelijkse zorgpraktijk krijg je een verdiepend inzicht om de vicieuze cirkel van zwaarder worden te voorkomen met leefstijlinterventies.
Lees meerBen je zorgprofessional binnen of buiten de GGZ en wil je leefstijl inzetten in de begeleiding en behandeling die je geeft, of in je eigen leven? En wil je de laatste wetenschappelijke inzichten horen en tips krijgen die je direct kunt toepassen? Kom dan op 5 september naar het Festival van de Leefstijl. We zijn met voedingswetenschap en Goede Zorg Proef Je aanwezig!
Lees meerHoe fitter een patiënt is, hoe beter die een operatie doorstaat en nadien herstelt. Met prehabilitatieprogramma’s maken we patiënten voorafgaand aan een ingreep fit met voeding en training. Leer er alles over en kom in contact met experts en anderen voor onderzoek en uitvoering.
Lees meerMeer aandacht voor overgewicht en leefstijl in het zorgonderwijs is hard nodig en daar zijn ook steeds meer opleidingen zich van bewust. Maar hoe bouw je daadwerkelijk meer overgewicht en leefstijl in het curriculum? Opleidingen wisselen hun kennis uit en geven elkaar ondersteuning binnen ons lerend netwerk.
Lees meerZie jij ook graag nóg meer groenten in de zorg? De deelnemers en organisatie van de 6e Groentecongres ook! Door wensen, eisen en mogelijkheden van o.a. koks, leveranciers, zorgverleners, zorginstellingen, cateraars, diëtisten en leveranciers samen te brengen werken we aan meer groeten in de zorg. Daarom delen we tijdens het congres nieuwe kennis, bespreken we mogelijkheden en presenteren we best practices.
Lees meerWelkom op het symposium in Regio Foodvalley! Actuele wetenschappelijke inzichten over voeding en bewegen bij (dikkedarm)kanker; leefstijlprogramma’s in de (na)zorg; samenwerken aan implementatie in de regio. Accreditatie is aangevraagd.
Lees meer- Alleen op uitnodiging - Alliantie Voeding in de Zorg organiseert Ronde Tafels om de kernpartners te verbinden en projectontwikkeling te stimuleren. In de Ronde Tafel Diëtetiek gaan prof. dr. Marian de van der Schueren, buitengewoon hoogleraar Diëtetiek, prof. dr. Ellen Kampman, hoogleraar in Voeding en Ziekte en andere onderzoekers van Wageningen University & Research in gesprek met diëtisten van Rijnstate en Ziekenhuis Gelderse Vallei.
Lees meerAlleen op uitnodiging - Alliantie Voeding in de Zorg organiseert regelmatig Ronde Tafels over een specifiek thema met als doel om onderzoek en praktijk samen te brengen. In de Ronde Tafel Voeding & Beweging in de Geriatrie gaan geriaters en paramedici uit Ziekenhuis Gelderse Vallei en Rijnstate met onderzoekers van Wageningen University & Research in gesprek. Ze wisselen kennis uit en verkennen kansen voor onderzoek.
Lees meerTijdens dit seminar, georganiseerd door Wageningen Academy, wordt een update gegeven over de huidige stand van zaken en nieuwe mogelijkheden van onderzoek en business in personalised nutrition.
Lees meerOp oudere leeftijd is het soms lastig om voldoende te eten, wat uiteindelijk kan leiden tot tekorten en ondervoeding. Te weinig voeding veroorzaakt vaak een afname in lichaamsgewicht en spiermassa. Zowel een verminderde spiermassa als ondervoeding kunnen de gezondheid en kwaliteit van leven negatief beïnvloeden. Hoe kun je als gezondheidsprofessional ondervoeding en de achteruitgang van spiermassa signaleren? Hoe zorg je dat ouderen spierkracht en mobiliteit behouden door goede voeding en beweging? En waar moet je op letten bij een plantaardig voedingspatroon? We geven antwoord op deze vragen tijdens het webinar 'Praktische adviezen voor optimale eiwitinname bij ouderen'.
Lees meerElke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.