Max Melchers

Ik heb een fascinatie voor pathofysiologische processen, met name tijdens ernstige ziekte als sepsis. Hierbij treedt er een enorme inflammatoire en metabole disbalans op, die mogelijk nog lang persisteert en zorgt voor een slechter herstel.

"Ik vind dat de rol van voeding in het herstellen van de metabole disbalans na ernstige ziekte meer aandacht verdient, omdat het het herstel van deze patiënten kan bevorderen." 

Mijn promotieonderzoek richt zich op de dynamiek van mitochondriële functie van intensivecarepatiënten tijdens de kritiek zieke fase, na intensivecare-opname en na ziekenhuisontslag. Ook bekijk ik hoe we dit kunnen beïnvloeden. Daarnaast houd ik me bezig met metabole stoornissen, wat zich uit in elektrolytstoornissen zoals het refeeding syndroom. Elektrolyttekorten worden momenteel aangevuld bij intensivecarepatiënten, maar het is nog onduidelijk wat voor effect dit heeft. Daar probeer ik door mijn onderzoek meer inzicht in te krijgen.

Mijn promotieonderzoek valt onder de onderzoekslijn Metabole Stress van Alliantie Voeding in de Zorg. Ik voer het uit in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Mijn promotor is Arthur van Zanten, internist-intensivist in Ziekenhuis Gelderse Vallei en buitengewoon hoogleraar Voeding en Metabole Stress aan de leerstoelgroep Nutritional Biology van Wageningen University & Research.

Max Melchers

Arts-assistent Intensive Care in Ziekenhuis Gelderse Vallei en promovendus Wageningen University & Research

#darmkankermaand | Gezonde voeding kan in 50% van de gevallen darmkanker voorkomen. Daarom zijn we erg blij dat… https://t.co/b7AM8yTwuH
Wil je meer weten over ons onderzoek naar voeding bij ouderen en de toepassing ervan? 👉https://t.co/ObLVrGxVjy
#kennisdelen, #ouderen | De juiste voeding kan het verschil maken voor ouderen, die vaak chronische ziekten hebben.… https://t.co/bh6dxbvULs

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.