Tom van Loenhout

Naast mijn werk als cardioloog bij Ziekenhuis Gelderse Vallei ben ik voorzitter van Alliantie Voeding in de Zorg. Als voorzitter houd ik me bezig met strategische ontwikkelingen en stuur ik voornamelijk op een wetenschappelijke basis voor voedingsadvies ter verbetering van de gezondheid. Wat is bewezen voor specifieke patiëntengroepen en wat werkt in de praktijk?

‘Ik ben er trots op dat we ontwikkelingen doorvoeren die een wetenschappelijke basis hebben.’

We zijn afgelopen jaren enorm gegroeid in netwerk en impact. Daardoor werken we samen met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en dragen bij aan het realiseren van de ambities uit het Nationaal Preventieakkoord. Ik hoop dat we ons netwerk en onze impact verder vergroten, bijvoorbeeld met gezondheidszorginstellingen, overheden en ziektekostenverzekeraars. Daardoor hoop ik dat de betekenis van voeding en bewegen op gezondheid van mensen veel duidelijker en wijder verspreid wordt waardoor we meer gezondheidswinst realiseren.

Lees het uitgebreide interview met Tom van Loenhout

Tom van Loenhout

Voorzitter

Cardioloog, Ziekenhuis Gelderse Vallei

#darmkankermaand | Gezonde voeding kan in 50% van de gevallen darmkanker voorkomen. Daarom zijn we erg blij dat… https://t.co/b7AM8yTwuH
Wil je meer weten over ons onderzoek naar voeding bij ouderen en de toepassing ervan? 👉https://t.co/ObLVrGxVjy
#kennisdelen, #ouderen | De juiste voeding kan het verschil maken voor ouderen, die vaak chronische ziekten hebben.… https://t.co/bh6dxbvULs

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.