21 JUNI 2022

10.000e NutriProfiel®: voor gezondheidswinst!

Trots op deze mijlpaal: deze week is de 10.000e NutriProfiel® aangevraagd! NutriProfiel, een initiatief van Alliantie Voeding in de Zorg, levert persoonlijk voedingsadvies aan patiënten en zet daarmee in op gezondheidswinst. Alle specialisten uit Ziekenhuis Gelderse Vallei en huisartsen uit het verzorgingsgebied van Ziekenhuis Gelderse Vallei kunnen een NutriProfiel aanvragen.

10.000e NutriProfiel®: voor gezondheidswinst!

Foto: Ziekenhuis Gelderse Vallei

De 10.000e NutriProfiel deze week aangevraagd. “Ik zie heel regelmatig patiënten met tekorten aan vitamines of andere micronutriënten, vaak door onderliggende aandoeningen. Door middel van NutriProfiel kan ik makkelijk het gesprek met de patiënt voeren wat hij of zij zelf met voedingsaanpassingen zou kunnen doen”, aldus Remy Bemelmans, internist-vasculair geneeskundige, die al veel ervaring met NutriProfiel heeft. “Patiënten waarderen dit zeer, ze willen vaak graag zelf iets kunnen doen en met voeding problemen (deels) oplossen spreekt de patiënten erg aan.” NutriProfiel geeft voedingsadvies op maat door de kwaliteit van het eetpatroon en de micronutriëntenstatus van de patiënt te verbeteren. Een waardevolle bijdrage in  (secundaire) preventie, doordat voeding bespreekbaar wordt gemaakt in de spreekkamer. Zo zetten we samen in op gezondheidswinst.

NutriProfiel® is in 2015 gelanceerd in Ziekenhuis Gelderse Vallei vanuit het Klinisch Chemisch Hematologisch Laboratorium. NutriProfiel is ontwikkeld vanuit Alliantie Voeding in de Zorg waarbij Wageningen University & Research kennis en expertise inbrengt over voedingsstatus en meten van inname. Bij een bloedafname voor vitamine B6, B11, B12 en/of vitamine D krijgen patiënten een screening van het eetpatroon via de online Eetscore vragenlijst aangeboden. Sinds de start gebruiken medisch specialisten uit Ziekenhuis Gelderse Vallei NutriProfiel. Vanaf 2019 kunnen ook alle huisartsen uit de regio gebruikmaken van de service. Inmiddels is ongeveer driekwart van de aanvragen afkomstig van huisartsen.

Tijdens corona zijn – heel begrijpelijk - minder NutriProfiel aanvragen gedaan. Inmiddels kunnen we weer volop aanvragen aan. Bekijk hier de informatie voor verwijzers. Motiveert u uw patiënten al om bij een bloedafname een NutriProfiel te doen? Heeft u eerst nog vragen? Neem dan contact op met projectleider Anne Slotegraaf, Alliantie Voeding in de Zorg.

Via diverse projecten en onderzoeken met de Alliantie Voeding in de Zorg wordt de impact van NutriProfiel in de zorg verder versterkt.


#darmkankermaand | Gezonde voeding kan in 50% van de gevallen darmkanker voorkomen. Daarom zijn we erg blij dat… https://t.co/b7AM8yTwuH
Wil je meer weten over ons onderzoek naar voeding bij ouderen en de toepassing ervan? 👉https://t.co/ObLVrGxVjy
#kennisdelen, #ouderen | De juiste voeding kan het verschil maken voor ouderen, die vaak chronische ziekten hebben.… https://t.co/bh6dxbvULs

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.