27 FEBRUARI 2018

Nieuw voedingsconcept in Militair Revalidatie Centrum

Op 15 februari introduceerde Militair Revalidatie Centrum (MRC) Aardenburg feestelijk het nieuwe voedingsconcept Geeft KRacht. Geeft KRacht stimuleert een vitale leefstijl. In de concept ontwikkeling is samengewerkt met o.a. de Alliantie Voeding en het Topsportrestaurant van Sportcentrum Papendal. Studenten van Wageningen University & Research leverden advies. Op het jaarlijkse seminar Goede Voeding in de Zorg op 22 maart licht MRC Aardenburg het nieuwe voedingsconcept toe.

Nieuw voedingsconcept in Militair Revalidatie Centrum

Geeft KRacht

Gezonde voeding is de norm in MRC Aardenburg. Het nieuwe voedingsconcept Geeft KRacht werd dan ook feestelijke geïntroduceerd tijdens de opening van het smaakvolle vernieuwde restaurant. Het concept motiveert de revalidant om aandacht te hebben voor goede voeding tijdens, én na het revalidatieproces. Revalidanten ontvangen door Geeft KRacht voeding op maat. "Voeding op maat. Dát moet de norm worden bij Defensie, want voor een zware oefening heb je immers andere voeding nodig dan op een kantoorlocatie.” zo begint het nieuwsbericht van Ministerie van Defensie over de opening.

Schijf van Acht 

Het voedingsconcept ‘Geeft Kracht’ werkt met de schijf van 8. De welbekende schijf van vijf van het voedingscentrum vormt basis. Vervolgens zijn de componenten: beleving, bewustwording en motivatie toegevoegd. Het voedingsconcept stimuleert een vitale leefstijl. Zo haalt een revalidant het maximale uit zijn of haar revalidatie.

Ontwikkeling 

In 2016 klopte MRC Aardenburg aan bij de Alliantie Voeding met plannen voor een nieuw voedingsconcept. In 2017 was het MRC aanwezig bij het Seminar Goede Voeding in de Zorg. Samen met een ACT-studententeam van Wageningen University & Research zijn de plannen doorontwikkeld. Zij deden literatuuronderzoek, raadpleegden experts op het gebied van voeding en voedingsgedrag, en organiseerden ze focusgroepen met revalidanten. Via Eat2move zijn de ervaringen van Erik te Velthuis, manager Topsportrestaurant van Sportcentrum Papendal, meegenomen. Ook de kennis vanuit Ziekenhuis Gelderse Vallei, het Voedingsziekenhuis is toegepast in de concept ontwikkeling.

Seminar Goede Voeding in de Zorg – The Next Step 

Op 22 maart vindt Seminar Goede Voeding in de Zorg – The Next Step plaats. Trots staat het MRC dit jaar zelf op het programma van het Seminar. Nikkie van der Lee, diëtist bij MRC Aardenburg licht het concept Geeft KRacht toe en deelt de eerste ervaringen. Bent u erbij op 22 maart? Inspireer elkaar, doe zelf inspiratie op, en zet The Next Step in je eigen organisatie!


#Diabetes, #HartEnVaatziekten | ‘Hoe gaan we mensen met diabetes ook daadwerkelijk gezonder laten eten?’ Dit onderz… https://t.co/J0NjHO9dkE
#prehabilitatie | Gisteren werd tijdens het STOER-symposium van @IsalaZiekenhuis kennis tussen ziekenhuizen gedeeld… https://t.co/XjWRahrQ7b
#NGFdag2021 | Ons project @ZorgProefJe zet aan tot het eten van meer groente en fruit via de Nationale Groente- en… https://t.co/J0EXXJziSh

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.