22 DECEMBER 2023

Nieuwsbrief december 2023: Alliantie Voeding in de Zorg wenst je gezonde feestdagen!

Nieuwsbrief december 2023: Alliantie Voeding in de Zorg wenst je gezonde feestdagen!

Terwijl we de kerstdagen en het nieuwe jaar verwelkomen, blikken we met trots terug op hoogtepunten en resultaten van 2023. Met de toetreding van het academisch ziekenhuis UMC Utrecht is de innovatiekracht en het netwerk versterkt, waardoor de mogelijkheden voor grootschalige projecten om kennis te ontwikkelen en toe te passen zijn gegroeid. In november hebben we tijdens de Food for Thought bijeenkomst twee seed grants toegekend om gepersonaliseerd voedingsadvies voor patiëntgroepen te verbeteren. De onderzoeksteams richten zich op de vitamine-status bij chronische wonden en op de voedingsinname bij zwangerschap na een maagverkleining.

Lees hier de nieuwsbrief >

We zijn heel blij met de erkenning voor ons programma Goede Zorg Proef Je, dat de eerste prijs heeft ontvangen in de categorie 'Favoriete Initiatieven' van de Gezonde Innovatie Awards. Dit is het resultaat van de fantastische inzet van ziekenhuizen, zorginstellingen en projectpartners om een gezonder en duurzamer voedingsaanbod te realiseren. Ook zijn er prijzen toegekend voor het toepassen van voeding en leefstijl in de behandeling. Op het 3e Nationale Prehabilitatie Congres was 'Pre- én rehabilitatie met XtraFit!' de winnaar in de 'beste abstract sessie', en de prijs voor beste poster ging naar het onderzoek 'Opvezelen in klinische praktijk' voor darmkankerpatiënten. Professor Arthur van Zanten ontving een belangrijke beurs voor voedingsgerelateerd onderzoek bij IC-patiënten.

In 2024 werken we volop verder aan onderzoek, implementatie en kennisdeling. We kijken uit naar samenwerking in de consortia die van start kunnen door recente toekenningen van NWO-KIC, ZonMw Leefstijlgeneeskunde en het KWF. Dank aan onze kernpartners Wageningen University & Research, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Rijnstate en UMC Utrecht en daarbij dank aan het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Regio Deal Foodvalley, projectpartners en stakeholders. Samen realiseren we gezondheidswinst door voeding.

Veel leesplezier en fijne feestdagen gewenst!


#darmkankermaand | Gezonde voeding kan in 50% van de gevallen darmkanker voorkomen. Daarom zijn we erg blij dat… https://t.co/b7AM8yTwuH
Wil je meer weten over ons onderzoek naar voeding bij ouderen en de toepassing ervan? 👉https://t.co/ObLVrGxVjy
#kennisdelen, #ouderen | De juiste voeding kan het verschil maken voor ouderen, die vaak chronische ziekten hebben.… https://t.co/bh6dxbvULs

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.