23 JANUARI 2018

Programma Congres Voeding Nederland 2018

De EETPRIKKEL: Interne eetprikkels kunnen veel betekenen om de verleiding van de omgeving te weerstaan. Het VoedingNederland2018 congres De Eetprikkel, dat op 19 maart plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht, biedt een gevarieerd programma met sessies op het gebied van fysiologie, psychologie en regulatie van de eetprikkel.

Programma Congres Voeding Nederland 2018

Vanuit Wageningen University zullen Sanne Boesveldt, assistant professor sensoriek en eetgedrag, en Emely de Vet, persoonlijk hoogleraar gezondheidscommunicatie, een sessie verzorgen op het congres. Sanne Boesveldt vertelt over de beïnvloeding van eetgedrag door chemo-sensorische signalen. Boesveldt is ook betrokken bij het Reuk- en Smaakcentrum, een initiatief van de Alliantie Voeding in de Zorg. Emely de Vet onderzoekt waarom mensen (on)gezond gedrag vertonen en hoe interventies daarop afgestemd kunnen worden. Ze vertelt hierover in haar sessie ‘Modificatie van de eetprikkel’.

In 2017 trad Rijnstate toe tot de Alliantie Voeding. Hiermee wordt het leefstijlonderzoek op het domein obesitas uitgebreid. Dr. Edo Aarts, onderzoeker / chirurg Bariatrie in Rijnstate verzorgt een plenaire presentatie met als titel ‘Bariatrie als panacee voor ontregelde prikkelregulatie’. Vitalys, kliniek tegen overgewicht, is een zelfstandig behandelcentrum van Rijnstate, gespecialiseerd in de behandeling van morbide obesitas. Met zo’n 1.200 patiënten per jaar is het Vitalys het grootste bariatrisch centrum van Nederland.  

Lees hier het volledige programma.

PosterPitch en Young Professional Award 

De PosterPitch (indienen vóór 1 maart) en de Young Professional Award (indienen voor 1 februari) bieden een podium om andere voedingsprofessionals te informeren en inspireren. De Young Professional Award zet jong, prikkelend talent in het zonnetje.

VoedingNederland 2018 

Congres VoedingNederland2018 is voor iedereen die professioneel betrokken is bij voeding, ziekte en gezondheid. Het congres is een initiatief van Alliantie Voeding in de Zorg, Nederlandse Vereniging van Diëtisten(NVD), Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN), Nederlandse Academie voor Voedingswetenschappen (NAV) en de NVVL, network for food experts. De organisatie is in handen van PitActief. Namens de Alliantie Voeding zitten in de programma commissie:

  • Prof.dr. Ellen Kampman, hoogleraar Voeding en chronische ziekten, Wageningen University & Research 
  • Mariëlle de Rijk MSc, promovendus, Wageningen University & Research
  • Prof.dr. Renger Witkamp, hoogleraar Voeding en farmacologie, Wageningen University & Research
  • Prof.dr. Ben Witteman, MDL-arts, hoogleraar Voeding en darmgezondheid in transmurale zorg, Ziekenhuis Gelderse Vallei

Meer informatie:


RT @GelderseVallei: Diëtist Mirjam Holverda & fysiotherapeut Linda van de Worp delen vanavond tijdens het webinar community of practice Bet…
#Zorgopleidingen | Verpleegkundigen hebben in de opleiding behoefte aan meer kennis over overgewicht, oorzaken en g… https://t.co/4g70gznvl8
#Dementie, #Leefstijl | Mooie samenwerking tussen @WUR, @MaastrichtUMC en 5 andere centra in de MOCIA-leefstijlstud… https://t.co/cR9jj5MIbJ

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.