05 DECEMBER 2017

Studiereis Regio FoodValley naar Central Denmark

De Alliantie Voeding in de Zorg gaat van 6-8 december mee op de studiereis die Regio FoodValley organiseert naar Business regio Aarhus in Denemarken. De Alliantie Voeding geeft mede invulling aan de sessie ‘cross-over Food & Health’. Vanuit uit regio gaan 26 partijen mee, waaronder ook Ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen University & Research. Samenwerking met andere regio’s in Europa is belangrijk in de doorontwikkeling van onze regio tot een topregio in Food.

Studiereis Regio FoodValley naar Central Denmark

Studiereis

De studiereis van 6-8 december wordt georganiseerd door Regio FoodValley. De Alliantie Voeding kijkt ernaar uit om haar ervaringen rondom onderzoek en innovatie op het gebied van voeding in de zorg te delen en expertise vanuit het Voedingsziekenhuis in te brengen. Ook hopen we te leren van de ervaringen in Central Denmark en partners te ontmoeten om onze ambities te realiseren.  Voor de Alliantie Voeding in de Zorg gaat Menrike Menkveld (manager) mee. Namens Ziekenhuis Gelderse Vallei neemt Mirjam van 't Veld (voorzitter Raad van Bestuur) deel. Vanuit Wageningen University & Research gaan Remco Kranendonk (onderzoeker regionale ontwikkeling) en Rens Buchwaldt (bestuurslid) mee. In totaal gaan er 26 partijen mee, waaronder deelnemers vanuit bedrijven, experts van Ede Food, onderwijsinstellingen (CHE, ROC, WUR). Ook gaan er diverse burgemeesters mee, het World Food Center, het Poultry Expertise centrum en LTO.

Programma

Het programma bestaat uit een mix van presentaties, netwerkmomenten en een diverse werksessies waarin op specifieke thema’s dieper wordt ingegaan. Op donderdag 7 december presenteren beide regio’s op het Deense Agro Food Park enkele aansprekende voorbeelden. Daarna gaat de groep uiteen voor drie workshops rond de thema’s innovatie, cross-over Food & Health en campusontwikkeling. In de sessie cross-over Food & Health zal Menrike Menkveld twee best practices inbrengen:

  • Concepts for a healthy lifestyle – regional collaboration and innovation for personalized advice in nutrition and physical activity.
  • Cater with Care – Protein-enriched familiar foods for increased protein intake of older patients.

Business Region Aarhus in Central Denmark

Denemarken exporteert voor bijna 60 miljard euro aan agrifood, waarvan 40% uit Central Denmark komt. Nederland exporteert 94 miljard aan agrifood. Central Denmark bestaat uit 12 gemeenten met in totaal 960.000 inwoners. Regio FoodValley bestaat uit 8 gemeenten en 350.000 inwoners. Op inhoud sluiten de regio’s nauw bij elkaar aan: ook aan de Deense zijde zijn toonaangevende organisaties op food, zoals bv de Universiteit van Aarhus en de Danish Food Cluster. Ook hebben beide regio’s een succesvolle triple helixsamenwerking: de samenwerking van overheid, bedrijven en kennisorganisaties.  Een mooie basis voor een succesvolle uitwisseling van kennis en ervaring.


Meer informatie:  Website Regio FoodValley


RT @rieneketerink: Zo'n week: van Teams meeting naar Teams meeting. Tussendoor een Metc aanvraag indienen @NutriProfiel. En dan eindigen me…
RT @ZorgProefJe: Nog wat leesvoer nodig voor ‘t weekend? Onze #GoedeZorgProefJe nieuwsbrief staat nu online! ✉️👓https://t.co/bysqtdRS23
Vandaag verzorgen we een scholing 'overgewicht, obesitas en diabetes' aan zijinstromers verpleegkunde die hun oplei… https://t.co/oIZjinyZbK

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.