• Begin
  • 24 augustus 2025
  • |
  • Einde
  • 29 augustus 2025
  • |
  • Locatie
  • Paris, France
  • |
  • Meer informatie

International Congress of Nutrition: Sustainable Food for Global Health

Gerda Pot spreekt op het International Congress of Nutrition 2025 over duurzame voeding in de zorg. Van 24 tot en met 29 augustus 2025 vindt in Parijs het International Congress of Nutrition plaats – hét toonaangevende evenement op het gebied van voeding en gezondheid. Namens de Alliantie Voeding in de Zorg geeft programmacoördinator Gerda Pot een presentatie over het programma Goede Zorg Proef Je®. Ze richt zich daarbij op de resultaten van de meest recente monitoring binnen Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen. In haar bijdrage gaat Gerda Pot in op concrete stappen die zorgorganisaties zetten richting een duurzamer én gezonder voedingsaanbod. De verschuiving naar meer plantaardige, seizoensgebonden en minder bewerkte producten draagt niet alleen bij aan de gezondheid van patiënten en bewoners, maar ook aan het verkleinen van de milieu-impact van de zorg. Duurzame voeding is een essentieel onderdeel van toekomstbestendige zorg. Door kennis en ervaringen uit te wisselen tijdens dit internationale congres, levert de Alliantie een bijdrage aan de wereldwijde beweging richting gezondere én duurzamere voedselsystemen in de zorg.

International Congress of Nutrition: Sustainable Food for Global Health
Topics:

  • The future of nutrition recommendations
  • Climate change, sustainability, and nutrition
  • Food science, gastronomy, and life quality
  • Global health and planetary nutrition
  • Public health and nutrition throughout the life cycle
  • Non-communicable diseases
  • Precision and clinical nutrition
  • Basic research in nutrition